Witte thee

Witte thee is één van de soorten thee waar momenteel veel aandacht voor is en waar steeds meer smaakvarianten in te krijgen zijn. Naast groene thee behoort het tot de ‘gezonde’ theesoorten. Witte thee bevat namelijk weinig theïne en veel anti-oxidanten. Veel voorkomende anti-oxidanten in thee zijn de zogenaamde flavonoïden. Anti- oxidanten hebben verschillende positieve werkingen op ons lichaam. Ze zijn b.v. belangrijk voor de stofwisseling en de opname van vitamine C . Bovendien hebben ze een gunstige invloed op ons afweerssyteem. Uit sommige onderzoeken is zelfs naar voren gekomen dat ze een kankerremmende werking hebben. Ook heeft witte thee (net als groene thee) een ondersteunende werking bij het afvallen. Ook is witte thee goed voor je huid.
De smaak van een pure witte thee zoals China Pai Mu Tan is zacht en subtiel met bloemige/natuurlijke elementen.
Witte thee wordt van dezelfde plant gemaakt als alle andere thee. Het verschil is echter dat alleen de eerste jonge knoppen worden geplukt. Omdat er aan een theeplant relatief minder jonge knoppen zitten  is witte thee ook altijd duurder dan groene thee  of zwarte thee .
Bewaren
In een donkere afgesloten bus of pot kun je witte thee heel lang bewaren zonder smaakverlies.
Zetadvies
Om de thee optimaal tot haar recht te laten komen moet het worden overgoten met gekookt water dat een temperatuur heeft van 70-80 graden. De trektijd is 5-7 minuten maar afhankelijk van de smaak. Om het aantal anti-oxidanten te vergroten kan de thee wat langer worden getrokken. Je gebruikt ongeveer 2 gram per kopje.

De witte thee van Tea4You
In alle smaakvarianten die wij bij Tea4you aanbieden in losse witte thee, staat centraal dat het een geweldig zachte thee is. Je kunt hem dus ook lang laten trekken zonder dat hij bitter wordt.
Bestel je op een werkdag voor 17.00 uur, dan verzenden wij je bestelling nog dezelfde dag.


 

7 Artikel(en)

per pagina

7 Artikel(en)

per pagina