We moeten ver terug in de tijd om te weten waar en wanneer ijsthee uitgroeide tot de populaire drank die het nu is die wij vaak thuis zelf maken.
Zo rond 1800 zien we de eerste berichten in Engelse en Amerikaanse kookboeken met recepten over het drinken van koude(groene) thee. Ze werden verrijkt met vooral heel veel sterke drank en waren bijzonder populair. De oudste gedrukte recepten zijn dan ook met groene losse thee en niet met zwarte losse thee gemaakt.
 De drank werd in die tijd ook geen ijsthee, maar "Punch" genoemd.
De populariteit van ijsthee loopt parallel met de ontwikkeling van de mogelijkheid om te koelen iets wat tegen het midden van de negentiende eeuw voor veel mensen mogelijk was. Het was echter tijdens de Wereldtentoonstelling in 1904 dat ijsthee voor commercieel gebruik (zoals b.v. in de restaurants) toevallig heel populair werd. Tijdens de tentoonstelling was het bloedheet en de bezoekers negeerden alle warme dranken en gingen op zoek naar koude dranken. Toen kwam men op het idee om de warme thee te laten afkoelen en koud te serveren en zo ontstond de ijsthee. 
Vanaf dat moment zijn heel veel verschillende manieren van bereiding en voorkeur om de thee gezoet dan wel ongezoet te drinken ontstaan. Op welke manier de ijsthee ook gemaakt wordt, gebruik in ieder geval losse thee die je goed laat trekken en lees voor je gaat beginnen eerst eens dit eenvoudige recept.

  • Zetadvies

11 Artikel(en)

per pagina

11 Artikel(en)

per pagina
Schrijf je in op onze nieuwsbrief