
Losse thee voor ijsthee, ook in kant en klare verpakking
Ben je op zoek naar de lekkerste ijsthee om zelf thuis te maken? Dan ben je bij Tea4You aan het juiste adres! Wij bieden een ruime selectie aan losse thee speciaal geschikt voor het maken van ijsthee.
Op deze pagina vind je onze kant-en-klaar ijsthee, handig voor je verpakt met een afgepaste hoeveelheid losse thee in een filterzak en suiker (apart verpakt). Op iedere verpakking vind je een lekker recept voor 2 liter ijsthee. Bovendien ontvang je ook -bij afname van 3 verpakkingen kant en klaar ijsthee- een leuk boekje vol met zomerse (ijs)theerecepten.
Wanneer je liever zelf aan de slag gaat, kies dan uit onze speciale theesoorten die geschikt zijn voor ijsthee. De losse theesoorten met deze aanduiding zijn verkrijgbaar in verschillende smaken die je zowel warm als koud kunt drinken en zijn voorzien van de aanduiding "ook geschikt voor ijsthee". Wil je ijsthee maken met koud water (cold brew)? Probeer dan ons speciale recept voor deze perfecte ijsthee!
De IJsthee van Tea4You
Verfrissend en dorstlessend, ijsthee is de perfecte drank voor warme zomerdagen. Of je nu op zoek bent naar een verfrissende drank voor bij de lunch of als verkoelende traktatie na een lange dag, ijsthee is een geweldige keuze. Met zoveel verschillende smaken en variëteiten om uit te kiezen, is er voor elk wat wils.Bij het kiezen van de perfecte ijsthee is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de ingrediënten. Onze ijsthee is gemaakt van hoogwaardige theebladeren die zorgvuldig zijn geselecteerd om de beste smaak te garanderen. Wanneer je dus op zoek bent naar een verfrissend drankje dat ook gezond is, dan is ijsthee de perfecte keuze. Thee bevat van nature antioxidanten en kan bijdragen aan een gezondere levensstijl.
Bestel vandaag nog onze heerlijke ijsthee en geniet van een verfrissende en gezonde traktatie!
De geschiedenis van IJsthee in het kort
We moeten ver terug in de tijd om te weten waar en wanneer ijsthee uitgroeide tot de populaire drank die het nu is en die wij thuis vaak zelf maken. Zo rond 1800 zien we de eerste berichten in Engelse en Amerikaanse kookboeken met recepten over het drinken van koude(groene) thee. Ze werden verrijkt met vooral heel veel sterke drank en waren bijzonder populair. De oudste gedrukte recepten voor deze home made ice-tea zijn dan ook met groene losse thee en niet met zwarte losse thee gemaakt. De drank werd in die tijd ook geen ijsthee, maar "Punch" genoemd.De populariteit van ijsthee loopt parallel met de ontwikkeling van de mogelijkheid om te koelen iets wat tegen het midden van de negentiende eeuw voor veel mensen mogelijk was. Het was echter tijdens de Wereldtentoonstelling in 1904 dat ijsthee voor commercieel gebruik (zoals b.v. in de restaurants) toevallig heel populair werd. Tijdens de tentoonstelling was het bloedheet en de bezoekers negeerden alle warme dranken en gingen op zoek naar koude dranken. Toen kwam men op het idee om de warme thee te laten afkoelen en koud te serveren en zo ontstond de ijsthee. Vanaf dat moment zijn heel veel verschillende manieren van bereiding en voorkeur om de thee gezoet dan wel ongezoet te drinken ontstaan.