Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = morgen verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

De Assam thee van Tea4You

Assam-thee is krachtig, mals van smaak en veelzijdig in haar toepassingen. Zij vormt een uitstekende basis voor talloze melanges, zoals bijvoorbeeld de beroemde Oost-Friese melange. 
In de provincie Assam worden in principe alleen zwarte theesoorten geproduceerd. Groene thee zie je er zelden.
De Assam theeplant is groter en robuuster dan de theeplant waar gewone losse thee van wordt gemaakt. Hierdoor heeft Assam thee een iets andere smaak en aroma dan gewone losse thee.

Losse Assam thee heeft een krachtige, moutige smaak en wordt vaak omschreven als "vol" en "robuust". Gewone thee kan variëren in smaak, afhankelijk van de soort en de bereiding. Over het algemeen kun je zeggen dat de smaak iets zachter is dan die van Assam thee. Echter, smaak is subjectief en iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur. Het is daarom aan te raden verschillende soorten thee uit te proberen om te ontdekken welke smaak jouw voorkeur heeft.
Assam thee wordt voornamelijk gebruikt als basis voor blends, zoals Breakfast Tea en Masala Chai. Dit vanwege de krachtige smaak en donkere kleur. Gewone thee kun je ook gebruiken voor blends, maar dat komt wat minder vaak voor.

Waar koop je de losse Assam thee van Tea4You

Bij Tea4You kun je de losse Assam thee en  theecadeaus  eenvoudig online kopen en laten bezorgen op elk adres in Nederland, België en Duitsland. Wil je graag persoonlijk advies over de verschillende smaken en soorten losse thee? Neem contact met ons op via telefoon of een e-mail en we helpen je graag verder.

Wil je onze passie voor losse thee zelf ervaren? Maak dan een afspraak bij Tea4You en ontdek alles over de verschillende soorten en smaken, en hoe je de losse thee het beste kunt bewaren. We kijken er naar uit om je te verwelkomen!

Losse thee goed verpakt

Wanneer je losse thee van Tea4You bestelt, wordt deze geleverd in een goed gesealde kraft verpakking om de geur en de smaak te behouden. Bovendien ontvang je bij iedere bestelling sluitclips om de losse thee op de juiste manier te bewaren. Voor een mooie presentatie kies je uit een groot assortiment theeblikjes voor losse thee.