Let op: In verband met de maatregelen die wij hebben moeten treffen in verband met het Corona virus hebben wij aangepaste levertijden Lees verder

Bea Hansma
02-06-2018

De temperatuur van je theewater is heel belangrijk voor de smaak van je thee.
Wanneer het water voor je thee niet de juiste temperatuur heeft zal de smaak ook niet optimaal tot zijn recht komen.
Zo worden b.v. witte- en groene thee altijd bitter van smaak wanneer het water te heet is.
Daarnaast is het ook belangrijk dat je water altijd goed gekookt is en dat je het daarna laat afkoelen tot de juiste temperatuur.
Water uit b.v. een koffieautomaat is vaak niet geschikt omdat het gewoonweg niet heet genoeg is. Ook bij een te lage temperatuur zul je niet de maximale smaak ervaren.

Daarnaast heeft niet iedere streek of stad in Nederland het echt "lekkere" water dat nodig is voor jou lekkerste kopje thee. Een goed alternatief is dan om je kopje losse thee te zetten van bronwater zonder bubbels. Je zult zien dat de smaak van je thee dan echt veel beter wordt!!

Welke water temperatuur het beste is bij welke theesoort lees je in onderstaand overzicht.
Wanneer je deze temperatuur aanhoudt als leidraad bij het zetten van je kop losse thee, dan ben je zeker van de maximale smaak;

Zwarte thee ;      90-95 graden
Groene thee;      70-85 graden
Witte thee:          70-85 graden
Pu-Erh                  85-95 graden
Oolong                 85-95 graden
Kruidenthee:     95-100 graden
Rooibos;            95-100 graden
Bamboe             95-100 graden
Maté                   95-100 graden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief