Boven de € 35,- geen verzendkosten in NL
vandaag besteld = morgen verstuurd!
2802 klanten beoordelen ons met 9.3

20-03-2022

de temperatuur van je theewater

De temperatuur van je theewater


Geniet van het beste kopje losse thee  van Tea4You door de juiste watertemperatuur te gebruiken. Hoewel de kwaliteit van de thee zelf natuurlijk heel belangrijk is, zal de temperatuur van het water ook een grote rol spelen bij de smaakbeleving van je thee.

Wanneer je wilt genieten van het lekkerste kopje losse thee, is het essentieel om te weten welke temperatuur het beste is voor welke theesoort. Het is niet nodig om altijd een thermometer te gebruiken, want enkele basisregels bieden je al heel veel informatie.

Groene-en witte thee

Groene- en witte thee hebben een zachte smaak die snel kan veranderen door de verkeerde watertemperatuur. Wanneer het water te heet is, komen er bitterstoffen vrij die ten koste gaan van de fijne smaak. Om dit te voorkomen, kun je het beste eerst water koken en het vervolgens laten afkoelen tot de ideale temperatuur van ongeveer 70-85 graden Celsius. Vervolgens hang je het theezakje in het kopje. Hierdoor zal de smaak van je groene of witte thee veel zachter en minder bitter zijn.
Een te lage temperatuur is echter ook niet aan te raden voor de maximale smaak. Water uit b.v. een koffieautomaat is vaak niet geschikt omdat het gewoonweg niet heet genoeg is.

Zwarte thee, Pu-Erh, Oolong, kruidenthee, rooibos, bamboe en maté

Voor zwarte thee, Pu-Erh, Oolong, kruidenthee, rooibos, bamboe en maté kun je het beste water gebruiken met een temperatuur van 85-100 graden Celsius. Hierdoor komen de smaken en aroma's van de losse thee het beste tot hun recht.

Watertemperatuur en waterkwaliteit.

Waarschijnlijk weet je wel dat niet iedere streek of stad in Nederland het echt "lekkere" water heeft dat nodig is voor jou lekkerste kopje thee. Op sommige plekken proef je een beetje een chloorsmaak en soms is het wat kalkachtig. Dit is altijd van invloed op de smaak van je thee.
Een goed alternatief is dan ook om je kopje losse thee te zetten van bronwater zonder bubbels. Je zult zien dat de smaak van je thee dan echt veel beter wordt!!
Welke water temperatuur het beste is bij welke losse theesoort lees je in onderstaand overzicht. Ook tref je op iedere verpakking losse thee van Tea4You een advies water temperatuur aan.
Wanneer je deze temperatuur aanhoudt als leidraad bij het zetten van je kop losse thee, dan ben je zeker van de maximale smaak;

Zwarte thee ;         90-95 graden

Groene thee;         70-85 graden

Witte thee:             70-85 graden

Pu-Erh                     85-95 graden

Oolong                   85-95 graden

Kruidenthee:       95-100 graden

Rooibos;               95-100 graden 

Bamboe                95-100 graden

Maté                        95-100 graden

Succes, en wanneer je vragen hebt neem dan gerust contact met ons op.
Wij helpen je graag verder!