Op maandag 20 mei -tweede Pinksterdag- zijn wij gesloten en worden er geen bestellingen verstuurd.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

Wat is het kenmerk van biologische theesoorten

Biologische theesoorten worden verbouwd volgens specifieke richtlijnen en normen die zijn vastgesteld door verschillende certificeringsorganisaties.
Deze normen omvatten het vermijden van het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden en kunstmatige meststoffen tijdens de teelt van thee. Biologische boeren maken gebruik van natuurlijke methoden en natuurlijke bronnen om de bodemvruchtbaarheid te behouden, plagen te beheersen en het milieu te beschermen. Ze maken ook gebruik van natuurlijke compost en organische meststoffen om de gezondheid van de bodem te bevorderen.

De betekenis van 100% natuurlijk verbouwde thee

Aan de andere kant verwijst "100% natuurlijk verbouwde" thee meestal naar thee die zonder het gebruik van synthetische chemicaliën wordt geteeld. Hoewel er geen strikte certificering voor is, betekent het meestal dat de theeboeren zich richten op duurzame en milieuvriendelijke praktijken. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van natuurlijke meststoffen, biologische bestrijdingsmiddelen en traditionele landbouwmethoden om thee te verbouwen zonder het gebruik van synthetische stoffen.

Wat zijn nu de verschillen

Een belangrijk onderscheid tussen biologische en 100% natuurlijk verbouwde thee is dus de certificering en de strengheid van de gevolgde normen. Biologische thee is meestal formeel gecertificeerd en voldoet aan wereldwijd erkende normen. Aan de andere kant kan '100% natuurlijk verbouwde' thee verwijzen naar thee die op natuurlijke wijze wordt geteeld, maar mogelijk niet voldoet aan de specifieke eisen die nodig zijn voor biologische certificering.

De 100% natuurlijke losse thee van Tea4You

Bij Tea4You heb je dus een keuze uit heel verschillende soorten 100% natuurlijke losse thee die volgens de strenge normen van de biologische thee worden gekweekt, maar die niet als biologisch worden aangeduid omdat Tea4You zelf niet gecertificeerd is.
Uiteraard zijn wel alle EU documenten van de toeleveranciers die behoren bij deze theesoorten in het bezit van Tea4You en kunnen op aanvraag worden toegestuurd.  Waarom wij voor deze manier gekozen hebben leggen wij graag aan je uit in het blogbericht  dat wij hierover geschreven hebben.
Bestel je op een werkdag voor 16.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verstuurd.