
Het recept;
Kies voor dit recept een losse thee uit het assortiment van Tea4You waar de smaak komkommer in is verwerkt. Hier volgen wat suggesties;
Meloen Ananas
Citroen, komkommer en kruid
Yoghurt, komkommer en kruid (lactose)
Meloen Ananas
Citroen, komkommer en kruid
Yoghurt, komkommer en kruid (lactose)
Bereiding;
Kook het water, doe de losse thee in een filterzak , laat het water afkoelen naar ongeveer 80 graden en zet 1 liter van de losse thee naar keuze.Laat de thee ongeveer 5 minuten trekken. Verwijder het theezakje, roer de honing* erdoor, doe er ijsblokjes erbij en laat het geheel helemaal afkoelen en zet het in de koelkast voor minimaal 1 uur.
Schaaf de komkommer met de kaasschaaf in linten. Was de gember en snijdt deze in dunne plakjes.Boen de limoen schoon en snijdt ze vervolgens ook in dunnen plakjes. Doe de gember, komkommer en limoen samen met de takjes munt in een grote kom. Schenk het mineraalwater, de ginger ale en de koude thee erbij. Voeg nog wat ijsblokjes toe en laat 15 minuten staan. Zet de kon en de glazen op tafel zodat iedereen zelf kan inschenken.
Extra tip;
Voor een versie met alcohol halveer je de hoeveelheid ginger ale en vervang je het mineraalwater door 750 ml Cava en voeg je 100 ml Gin toe.
Wil je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee? Kijk dan bij dit overzicht.
Wil je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee? Kijk dan bij dit overzicht.
Ingrediënten;
- 5-6 theelepels losse thee
- 3 eetlepels honing
- 6 cm verse gember
- 6 takjes verse munt
- 1 komkommer
- 2 limoenen
- 500 ml ginger ale
- 250 ml gekoeld mineraalwater
- ijsblokjes
* Wil je geen suikers toevoegen aan deze zomerse drank? Denk dan eens aan een vervanger als Stevia.
