Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

Laat je verrassen door de verfrissende ijsthee met yoghurt, komkommer en fruit

Ga "out of the box" en laat je verrassen door de combinatie van niet voor de hand liggende smaken. Deze recept is niet geschikt voor mensen met een lactose intolerantie.

Het recept;

Kies voor dit recept de vruchtenthee "Yoghurt, komkommer en Fruit" van Tea4You. Wanneer je een lactose intolerantie hebt is de groene thee "Citroen, komkommer en kruid" een goed alternatief. Met nog extra tips voor de lange zomeravonden.

Bereiding;


Kook het water, doe de losse thee in een filterzak en zet 1 liter thee van je gekozen losse thee. Denk eraan dat je bij de keuze voor de groene thee het water eerst laat afkoelen tot ongeveer 80 graden anders word je ijsthee bitter. Laat deze thee minimaal 40 minuten trekken. Kies je voor de groene thee, dan is 10 minuten voldoende.
Doe de ijsblokjes in een grote kan en giet de gezette thee erbij, plaats de kan in de koelkast en wacht tot ze volledig is afgekoeld. Voeg vervolgens schijfjes limoen, eventueel appel en een handjevol basilicum toe en laat het geheel ongeveer 1 uur trekken.
Nu is de fruitige en kruidige ijsthee klaar om geserveerd te worden.
Kies een hoog glas vul het met wat ijsblokjes en doe er een paar lange slieren komkommer is. Giet vervolgens de ijsthee erbij  en geniet van deze bijzondere zomerse traktatie.

Extra tip:

Bereid je ijsthee als hierboven en voeg nog wat extra (alcoholvrije) witte wijn toe.
wil je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee? Kijk dan in dit overzicht.

Ingrediënten;

  • 8 theelepels yoghurt, kommer en fruit (van de groene thee is 4 theelepels voldoende)
  • 1 limoen
  • 1 stevige appel
  • slierten komkommer
  • ijsblokjes of crushed ijs