Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

Het bijzondere blad van Oolong thee

Oolong bladeren worden bijzonder groot wanneer ze in aanraking komen met heet water. Daarom is het belangrijk dat ze genoeg ruimte hebben om te "zwemmen". Een royale theefilter of filterzak is dan ook essentieel voor deze bijzondere losse thee.
Een van de meest opmerkelijke varianten van Oolong thee is de Milky Oolong. Deze thee staat bekend om zijn romige, boterachtige smaak en zachte textuur. Deze unieke thee wordt geproduceerd door de theebladeren te laten verwelken en daarna kort te verhitten in melkwaterstoom. Op deze manier behoudt het zijn lichte olijfgroene kleur, romige geur en smaak. Vervolgens worden de bladeren eerst kort gebakken om het oxidatieproces te stoppen om vervolgens met de hand te worden gerold en gedroogd.

De gezondheidsvoordelen van losse Oolong thee

Losse Oolong thee is niet alleen een heerlijke drank om van te genieten, maar bevat ook antioxidanten die kunnen helpen bij het regulieren van de bloedsuikerspiegel, gewichtsverlies en het verlagen van het risico op hartziekten en beroertes. Ook zou het helpen voor de gezondheid van je botten door de aanwezigheid van mineralen als calcium, magnesium en fosfor. Verder zou het een positief effect hebben op je stofwisseling en stress.


Het is wel belangrijk om op te merken dat deze gezondheidsvoordelen niet bewezen zijn door wetenschappelijk onderzoek en dat meer onderzoek nodig is om de effecten op lange termijn te bepalen. Wanneer je dus overweegt om Oolong thee te drinken voor gezondheidsredenen is het belangrijk om dit te bespreken met je arts.

Oolong thee van Tea4You

Bij Tea4You vind je een uitgebreide selectie aan Oolong thee, afkomstig uit verschillende landen en allemaal met hun eigen zachte, volle smaak. Wanneer je nog niet bekend bent met Oolong thee, is het zeker de moeite waard om deze bijzondere thee eens te proberen en je te laten verrassen door de unieke smaak en aroma's.

Wanneer je niet zeker weet welke Oolong thee het beste bij je past, bieden we bij Tea4You prettig geprijsde proefzakjes van 10 gram aan, zodat je verschillende varianten kunt uitproberen voordat je een keuze maakt. Bestel vandaag nog jouw gezonde Oolong thee en ontdek waarom de theevariant zo geliefd is bij theeliefhebbers wereldwijd.