Wanneer een pakket wordt geretourneerd naar Tea4You omdat het door de klant niet wordt afgehaald, dan ligt de verantwoordelijkheid bij jouw als klant.

Ieder pakket blijft gewoonlijk 7 dagen op het postkantoor voordat het wordt teruggestuurd. Voor meer exacte informatie kun je terecht bij je plaatselijke postkantoor/servicepunt.

Als je je pakket niet ophaalt wordt het uiteindelijk naar ons teruggestuurd. Het pakket wordt dan door ons geregistreerd als 'niet-opgehaald': hiertoe zullen we vervolgens € 12,50 administratiekosten in rekening brengen. Dit zijn de werkelijke kosten die wij betalen voor het verzenden naar jou als klant en de kosten die PostNL in rekening brengt voor het retourneren. Het resterende orderbedrag wordt aan je terugbetaald - op dezelfde manier zoals je de bestelling oorspronkelijk hebt betaald.

Wanneer je spijt hebt van je bestelling en je de order wilt herroepen wanneer deze al is verzonden, dien je het pakket op te halen en vervolgens naar ons te retourneren. Op deze manier wordt het niet geregistreerd als een 'niet-opgehaald' pakket!
Heb je hierover vragen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.