Boven de € 35,- geen verzendkosten in NL
vandaag besteld = morgen verstuurd!
2802 klanten beoordelen ons met 9.3

Witte thee online kopen bij Tea4You

Koop hoogwaardige witte thee online bij Tea4You. Naast winterse melanges bieden we ook pure, premium kwaliteit witte thee, waaronder Silver Needle en de minder bekende Gele thee voor speciale gelegenheden.

Witte thee bevat -net als alle andere theevarianten- geen calorieën wanneer je er geen suiker, melk of andere toevoegingen aan toevoegt. Daarnaast draagt het drinken van meerdere koppen thee per dag bij aan je dagelijkse vochtinname. Witte thee past dus prima in een gezonde levensstijl. Naast de pure smaken laat witte thee zich ook goed combineren met bijvoorbeeld bloesems , citrus en munt. 

De geschiedenis van witte thee

De geschiedenis van witte thee gaat terug tot meer dan duizend jaar geleden in China. Het was toen een exclusief product dat alleen werd geconsumeerd door de keizerlijke familie en de elite. Witte thee werd gemaakt van de jonge, ongeopende knoppen van de theeplant, die zorgvuldig met de hand werden geplukt en vervolgens in de zon werden gedroogd. Later werd de productie van witte thee verfijnd en begon het meer beschikbaar te worden voor de gewone mensen. In de loop der jaren is de populariteit van witte thee blijven groeien en is het nu wereldwijd verkrijgbaar.

Witte thee kwam vroeger voornamelijk uit China, maar komt tegenwoordig ook steeds vaker uit gebieden in India en Nepal. De smaak van pure witte thee wordt mede bepaald door het klimaat en het gebied waar de thee vandaan komt.;
Pure losse witte thee is zacht van smaak, witte thee bevat minder cafeïne (=theïne) en zit boordevol antioxidanten. Witte thee heeft veel gezondheidsvoordelen en behoort daarom ook tot de gezonde theesoorten.

Witte thee in vergelijking met groene thee

Er zijn diverse verschillen tussen witte thee en groene thee, zowel in smaak als in productie.
Witte thee wordt gemaakt van jonge theebladeren en -knoppen die alleen worden gedroogd en licht geoxideerd, terwijl groene thee wordt gemaakt van oudere theebladeren die worden gestoomd of gebakken om oxidatie te voorkomen.
Daardoor heeft witte thee een subtiele, zoetige smaak met een lichte textuur en een zeer laag cafeïnegehalte, terwijl groene thee een grassige, aardse smaak heeft met een iets sterkere textuur en een hoger cafeïnegehalte.
Ook de kleur van gezette thee is anders: witte thee heeft een lichtgele kleur en groene thee heeft een groenige kleur.
Voor beiden geldt echter dat de water temperatuur heel belangrijk is omdat anders de kenmerkende smaken niet goed tot hun recht zullen komen.