Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = vrijdag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

Witte thee online kopen bij Tea4You

Koop gezonde losse witte thee online bij Tea4You. Naast winterse melanges bieden we ook pure, premium kwaliteit witte thee, waaronder Silver Needle en de minder bekende Gele thee voor speciale gelegenheden.

Witte thee bevat -net als alle andere theevarianten- geen calorieën wanneer je er geen suiker, melk of andere extra's aan toevoegt. Daarnaast draagt het drinken van meerdere koppen thee per dag bij aan je dagelijkse vochtinname. Witte thee past dus prima bij een gezonde levensstijl. Naast de pure smaken laat witte thee zich ook goed combineren met bijvoorbeeld bloesems , citrus en munt tot een zomerse traktatie.

De geschiedenis van witte thee

De geschiedenis van losse witte thee begon meer dan 1000 jaar geleden in China. Het was toen een exclusief product dat werd gereserveerd voor de koninklijke familie en de elite van het land. Bovendien was het een waardevol handelsproduct. Dankzij diverse handelsroutes verspreidde de populariteit zich over heel China en de rest van de wereld.

Losse witte thee wordt gemaakt van de jonge en de ongeopende knoppen van de theeplant. Het wordt met de hand geplukt voordat de bladeren volledig rijp zijn,  waardoor het haar kenmerkende lichte kleur en subtiele zachte smaak houdt. Deze zorgvuldige plukmethode vereist vakmanschap en jarenlange ervaring om de beste kwaliteit losse witte thee te verkrijgen.

Witte thee kwam vroeger voornamelijk uit China, maar komt tegenwoordig ook steeds vaker uit gebieden in India en Nepal. De smaak van pure witte thee wordt mede bepaald door het klimaat en het gebied waar de thee vandaan komt.

Witte thee heeft door de eeuwen heen een bijzondere plek ingenomen vanwege de speciale eigenschappen die de gezondheid kunnen bevorderen. Het is rijk aan antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen en ontstekingen kunnen verminderen. Bovendien bevat witte thee minder cafeïne (= hetzelfde als theïne) dan andere losse theesoorten , waardoor het een kalmerende en ontspannende werking heeft. Witte thee heeft dan ook veel gezondheidsvoordelen en behoort daarom ook tot de gezonde theesoorten.

Witte thee in vergelijking met groene thee

Er zijn diverse verschillen tussen witte en groene thee, zowel in smaak als in productie. Witte thee wordt gemaakt van jonge theebladeren en -knoppen die worden gedroogd en slechts licht geoxideerd, terwijl groene thee wordt gemaakt van oudere theebladeren die worden gestoomd of gebakken om oxidatie te voorkomen.
Daardoor heeft witte thee een subtiele, zoetige smaak met een lichte textuur en een zeer laag cafeïnegehalte, terwijl groene thee een zachte grasachtige en aardse smaak heeft met een iets hoger cafeïnegehalte. Ook de kleur van gezette thee is anders, witte thee heeft een lichtgele kleur en groene thee heeft een meer groenige kleur.
Voor beiden geldt echter dat de water temperatuur heel belangrijk is omdat anders de kenmerkende smaken niet goed tot hun recht komen.