Het recept;
Voor dit recept kun je een keuze maken uit één van de vele specifieke losse theesoorten die Tea4You aanbiedt voor het maken van ijsthee. Door de vruchten aan te passen kun je je eigen variaties maken op dit gerecht.
Bereiding;
Neem 750 ml water in een grote pan en voeg daar het gedroogde fruit, kaneelstokje,
vanillestokje en de rijst toe.
Laat het geheel ongeveer 30 min. weken. Breng het dan tegen de kook aan en laat het 15 min. zachtjes koken. Doe de thee in een grote filterzak of thee-ei en hang dit in de pan, neem de pan van het vuur en laat het geheel 5 min. trekken.
Neem de thee eruit en laat het mengsel tot lauw of koud afkoelen. Haal de kaneelstokjes eruit en voeg sinaasappelsap en perziksap toe. Schep de soep in kommen en serveer met yoghurt, munt, vers fruit en de kaneelsuiker om erover te strooien.
Laat het geheel ongeveer 30 min. weken. Breng het dan tegen de kook aan en laat het 15 min. zachtjes koken. Doe de thee in een grote filterzak of thee-ei en hang dit in de pan, neem de pan van het vuur en laat het geheel 5 min. trekken.
Neem de thee eruit en laat het mengsel tot lauw of koud afkoelen. Haal de kaneelstokjes eruit en voeg sinaasappelsap en perziksap toe. Schep de soep in kommen en serveer met yoghurt, munt, vers fruit en de kaneelsuiker om erover te strooien.
Eet smakelijk!
Wil je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee? Kijk dan bij dit overzicht.
Ingrediënten;
- 2 eetlepels losse thee voor ijsthee
- 100 gr. droge abrikozen
- 100 gr. droge appeltjes
- 100 gr. droge pruimen
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje, open gesneden
- 100 gr. dessertrijst
- 250 ml vers sinaasappelsap
- 1 sinaasappel in partjes
- 4 el Griekse Yoghurt
- verse munt gesneden
- 2 eetlepels kaneelsuiker