Boven de € 35,- geen verzendkosten in NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2802 klanten beoordelen ons met 9.3

Gele thee China Huang Ya Yellow Tip

Een heerlijke, half gefermenteerde thee

€ 7,95

Op voorraad vandaag besteld = maandag verstuurd!

Extra bijbestellen Op iedere verpakking is standaard een etiket aanwezig
  • € 3,95 verzendkosten in NL en Gratis verzending v.a. € 35;
  • gratis proefzakje bij je bestelling

Meer informatie

Deze gele thee komt uit de regio Simao in Yunnan. De productie ervan begint met het z.g.n. "pan frying" waarbij de thee lichtjes wordt geroosterd in een soort wok zodat de enzymen, die verantwoordelijk zijn voor het fermentatieproces, worden vernietigd.
De nog warme bladeren worden dan gedurende enkele uren zorgvuldig in doeken gewikkeld om zo het resterende vocht te laten verdwijnen. Deze stap wordt herhaald tot de thee de juiste kwaliteit heeft gekregen. De gele tips in deze thee zorgen voor een perfecte kruidige zoetheid. 

Net als Oolong thee is gele thee dus ook een half gefermenteerde thee.

Bewaar- en zetadvies Gele thee China Huang Ya Yellow Tip

Losse witte thee en gele thee behoren tot de meer exclusieve soorten en die wil je natuurlijk goed bewaren. In een goed afgesloten bus of pot kun je deze losse thee zeker een jaar lang bewaren zonder smaakverlies. Kies een donkere koele plaats en niet in het felle zonlicht.
Voor een kortere periode kun je de thee ook in de originele verpakking van Tea4You bewaren en afsluiten met de bij de bestelling geleverde sluitclip.

Om de thee optimaal tot haar recht te laten komen moet het worden overgoten met gekookt water dat een temperatuur heeft van 70-80 graden. De trektijd is 3-6 minuten maar is afhankelijk van de smaak. Om het aantal anti oxidanten te vergroten kan de thee wat langer worden getrokken. Je gebruikt ongeveer 2 gram per kopje.

Ingrediënten: gele thee
Smaakbeleving: licht, licht kruidig, neutraal, puur, soepel, zacht
Werking: afvallen, antiallergisch, bacterieremmend, bloedzuiverend, breekt vetten af , goed tegen cholesterol, goed voor hart en bloedvaten, goed voor spijsvertering, huid, kalmeert, licht verteerbaar, reinigend, rijk aan antioxidanten, verjongt de huid, vitamine B, vitamine C, vitamine E, voor gezonde urinewegen
€ 3,95 verzendkosten in NL en Gratis verzending v.a. € 35;
vandaag besteld = maandag verstuurd!
gratis proefzakje bij je bestelling