Het recept;
Je begint met het maken van een keuze voor jouw favoriete losse thee met kersensmaak;
Bereiding:
Kook het water, doe de losse thee in een filterzak en zet 1 liter van jouw favoriete losse thee met kersen. Laat deze 15 minuten trekken. Doe de ijsblokjes in een grote kan en giet de gezette thee erbij, plaats de kan in de koelkast en wacht tot ze volledig is afgekoeld.
Wanneer je de ijsthee wel zoeter wilt maken, maar geen calorieën wilt toevoegen, dan zou je eens Stevia blad kunnen proberen. Let er wel op dat je er niet teveel van gebruikt! Ontpit de kersen en voeg ze toe aan de thee.
Giet de helft van de thee in een glas en vul het af met mineraalwater uit b.v. je SodaSteamer. Serveer met extra ijsblokjes en een takje verse munt. IJskoud genieten!
Wanneer je de ijsthee wel zoeter wilt maken, maar geen calorieën wilt toevoegen, dan zou je eens Stevia blad kunnen proberen. Let er wel op dat je er niet teveel van gebruikt! Ontpit de kersen en voeg ze toe aan de thee.
Giet de helft van de thee in een glas en vul het af met mineraalwater uit b.v. je SodaSteamer. Serveer met extra ijsblokjes en een takje verse munt. IJskoud genieten!
Extra tip:
Je kunt de thee ook geconcentreerder maken zodat je meer mineraalwater kunt gebruiken voor meer prik.Cocktail tip: Bereid de ijsthee zoals hierboven en voeg 20 ml kokoslikeur toe.
Mocktail tip; Bereid de ijsthee als hierboven en voeg 40 ml Searoop zwarte bes toe.
Wil je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee, kijk dan in dit overzicht.
Mocktail tip; Bereid de ijsthee als hierboven en voeg 40 ml Searoop zwarte bes toe.
Wil je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee, kijk dan in dit overzicht.
Ingrediënten;
- 10 volle theelepels thee met kersen
- 1 liter water
- 1 liter mineraalwater (SodaStream)
- ijsblokjes of crushed ijs
- 200 gram kersen
- optioneel zoetmiddel