Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

De IJsthee van Tea4You

Ontdek de verfrissende ijsthee van Tea4You -de ideale dorstlesser voor warme zomerdagen. Of je nu een verkoelende drank zoekt na een lange dag of een verfrissend drankje bij de lunch, onze kant-en-klare ijsthee is de perfecte keuze. Met een breed scala aan smaken en variëteiten is er voor elk wat wils.

Bij Tea4You besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van onze ingrediënten. Onze kant-en-klare ijsthee wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige theebladeren, wat resulteert in een hele fijne smaakbeleving. Wanneer je op zoek bent naar een gezonde ijsthee, dan is onze ijsthee de perfecte keuze. Thee bevat van nature antioxidanten en kan bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Of je nu een liefhebber bent van traditionele zwarte thee of liever wilt genieten van een fruitige infusie, bij Tea4You vind je een uitgebreide selectie van smaken en variëteiten om jouw perfecte ijsthee te ontdekken. Onze categorie 'Frisse voorjaars- en zomersmaken' biedt een overzicht van de meeste soorten die geschikt zijn voor het maken van heerlijke ijsthee, aangeduid met 'ook geschikt voor ijsthee'

Cold Brew thee

Naast de ijsthee is momenteel ook de losse thee voor cold brew in opkomst. Met de losse thee van Tea4You die bij de productomschrijving "special cold brew" heeft kun je zelf de lekkerste cold brew thee maken. Cold brew thee zetten is eenvoudig, maar wel anders dan het maken van ijsthee. Wil je weten wat de voordelen zijn van cold brew thee of heb je interesse in de voordelen van cold brew thee, lees dan vooral verder in ons blog bericht over dit onderwerp.

Ontdek de geschiedenis van IJsthee

We moeten ver terug in de tijd  om te weten waar en wanneer ijsthee uitgroeide tot de populaire drank die het nu is en die wij thuis vaak zelf maken.
Rond 1800 verschijnen de eerste vermeldingen van koude (groene) thee in Engelse en Amerikaanse kookboeken. Ze werden verrijkt met vooral heel veel sterke drank en waren bijzonder populair. Opvallend is dat de oudste gedrukte recepten voor deze zelfgemaakte ijsthee voornamelijk gebruikmaakten van groene losse thee en niet van zwarte. Destijds stond deze verfrissende drank ook niet bekend als ijsthee, maar als "Punch".
De opkomst van ijsthee loopt parallel met de ontwikkeling van de mogelijkheid om te koelen iets wat tegen het midden van de negentiende eeuw voor veel mensen mogelijk was. Het was echter tijdens de Wereldtentoonstelling in 1904 dat ijsthee voor commercieel gebruik (zoals b.v. in de restaurants) toevallig heel populair werd. Tijdens de tentoonstelling was het bloedheet en de bezoekers negeerden alle warme dranken en gingen op zoek naar koude dranken. Toen kwam men op het idee om de warme thee te laten afkoelen en koud te serveren en zo ontstond de ijsthee.
Vanaf dat moment zijn heel veel verschillende manieren van bereiding en voorkeur om de thee gezoet dan wel ongezoet te drinken ontstaan.

Verstuur een IJsthee pakket van Tea4You

Wil je een leuk thee cadeau versturen per post, denk dan eens aan een IJstheepakket of wellicht het meer uitgebreidere IJsthee-cadeau. Kies de smaak die bij je past, ga ijsthee zelf maken en geniet van deze verkoelende drank tijdens de warme zomermaanden.