Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

Chocolade en losse thee

De combinatie van losse thee en chocolade kan zorgen voor een intense en verrassende smaakexplosie. Ga verse losse thee maar eens vergelijken met wijn en je zult zien dat er overeenkomsten zijn. Net als wijn kan de chocolade ook zacht, soepel, wrang of bitter zijn.

Pure chocolade heeft van zichzelf een smaak die wat steviger is. Voor een goede balans kun je deze chocolade het beste combineren met losse thee die een wat fruitiger of frisse smaak hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een mooie Darjeeling, geurige Earl Grey of een rooibos thee.  
Chocolade met een fruitsmaak laat zich weer prima combineren met een mooi losse Oolong thee.

Kun je chocolade in de avond eten?

We drinken in de avond vaak geen koffie omdat we geen cafeïne willen nuttigen voor het slapen gaan. Maar wist je dat 2 stukjes chocolade al zit op 7 miligram cafeïne? Vaak eten we wel meer chocolade dan die twee kleine blokjes, dus wanneer je last hebt van slapeloosheid, dan is het wellicht verstandiger om in de avond bij een lekker kopje koffie of losse thee geen chocolade meer te nuttigen.
Cafeïne in chocolade heeft dus echt wel invloed op je nachtrust en dit kun je dan ook beter vermijden. Ben je wel gek op de smaak van chocolade, maar wil je geen thee of koffie met cafeïne drinken in de avond, kies dan eens voor de losse rooibos thee " Chocolade-koekjes" van Tea4You. Een heerlijke zachte thee die je heel goed kunt drinken voor het slapen gaan.  Voor de echte chocolade liefhebber kies je natuurlijk voor het losse thee cadeaupakket "Lekker met Chocolade"