Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

Verse losse Bamboe thee kopen bij Tea4You

Tea4You biedt een selectie van drie heerlijke basissoorten gezonde losse Bamboe thee aan, met een perfecte combinatie van smaak en ingrediënten. Door te kiezen voor bamboe als losse thee, kies je voor een uniek product dat dorstlessend is en een zachte smaak heeft die doet denken aan witte thee, met op de achtergrond een nootachtig karakter.

Bij Tea4You kun je genieten van natuurlijke losse Bamboe thee van de hoogste kwaliteit, bereid met zorgvuldig geselecteerd bamboebladeren en die worden geleverd in een goed gesealde en handige hersluitbare verpakking om de smaak en de versheid te behouden.

Wat is bamboe thee?

Bamboe thee wordt gemaakt van de bladeren van de bamboeplant. Bamboe groeit het beste in een tropisch klimaat bij een temperatuur tussen de 18 en 29 graden Celsius.  De bladeren worden geplukt, gewassen en vervolgens gedroogd om ze te ontdoen van overtollig vocht. Daarna worden de bladeren verwerkt tot losse theebladeren of theezakjes, afhankelijk van de voorkeur van de producent. Bij Tea4You vind je alleen de theebladeren in het assortiment.Er zijn verschillende soorten bamboe die gebruikt worden voor het maken van thee, maar meestal worden de jonge bladeren van de plant gebruikt omdat ze zachter zijn en meer smaak hebben. Het droogproces is van cruciaal belang voor de kwaliteit van de thee. Door de bladeren zorgvuldig te drogen en te verwerken, blijft de smaak en de voedingswaarde van de thee optimaal behouden.

Zo zet je het lekkerste kopje bamboe thee

Bamboe thee is van nature cafeïnevrij en kan op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Bij losse thee van bamboeblad is het belangrijk dat je de thee -net als bij kruidenthee- lang genoeg laat trekken om alle goede ingrediënten uit deze thee tot hun recht te laten komen. Het gedroogde bamboeblad dat wordt gebruikt voor deze losse thee is vrij groot en heeft dus zeker 4-6 minuten nodig om alle goede stoffen vrij te laten komen. Door de zachte smaak van het blad zal deze thee dan ook na een langere trektijd niet snel bitter worden van smaak.

Bestel je op een werkdag voor 16.00 uur, dan verzenden wij je bestelling nog dezelfde dag.