Het recept;
Je begint met het maken van een keuze voor jouw favoriete thee. Hier alvast een paar tips van Tea4You;
- Aardbei, Kiwi -Rozenbottel
- Cranberry-Sinaasappel
- Framboos-Kamille en Lavendel
- Frambozen-Vanille
- Kinderfavoriet
Bereiding:
Kook het water , doe de losse thee die je hebt gekozen in een filterzak en zet 1 liter van jouw favoriete thee.Voeg er suiker* naar keuze aan toe en laat het geheel minimaal 15 minuten trekken.
Vul een grote kan met ijsblokjes of crushed ijs en schenk de thee erbij. Laat het geheel vervolgens volledig afkoelen.
Voeg vervolgens bessensap of Searoop zwarte bes-lavendel-roos toe.
Doe de verse of bevroren bessen en stukjes fruit in de ijslollyvormpjes en giet het thee-sapmengsel erbij. Vervolgens het deksel erop en zet het geheel een dag in de vriezer.
Als je geen ijslollievormpjes hebt, kun je ook gewone ijsblokjesvormen gebruiken.
Zo heb je altijd verfrissende fruitige ijsblokjes klaar om te genieten met eenvoudig mineraalwater uit b.v. je SodaSteamer.
Extra tip;
* Vervang de rietsuiker eens door Stevia blad. Zo voeg je geen extra calorieën toe aan deze zomerse ijsthee.
Onze feest-tip; de fruitige ijsblokjes zijn een optisch hoogtepunt in ieder drankje. Prosecco en witte wijn worden met deze ijsblokjes in een handomdraai omgetoverd tot een fruitige koude punch.
Zoek je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee? Kijk dan in dit overzicht.
Onze feest-tip; de fruitige ijsblokjes zijn een optisch hoogtepunt in ieder drankje. Prosecco en witte wijn worden met deze ijsblokjes in een handomdraai omgetoverd tot een fruitige koude punch.
Zoek je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee? Kijk dan in dit overzicht.
Ingrediënten;
- 5-6 volle theelepels van jouw favoriete losse thee voor ijsthee
- suiker naar smaak (of een alternatief hiervoor
- 500 ml bessensap of 100 ml siroop
- mix van fruit (vers of diepvries)
- ijsblokjes
- ca 20 stuks ijslolly vormpjes
Nieuw!