Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

De handige theefilters en doseerlepels van Tea4You

Kijk, wanneer je een keuze gaat maken voor een theefilter, altijd eerst of je losse thee zet voor een pot, mok of glas. Maak daarna de keuze of je voor het gemak gaat van de papieren filterzakjes of liever kiest voor het hergebruik van een theefilter of een thee-ei.
Wanneer je thee zet in een pot kun je natuurlijk kiezen voor een theepot waar al filter bij hoort. Heb je al een pot dan kan een thee-ei of theefilter bol gaas een goede optie zijn. De tweede soort is wat fijner van maas en daardoor ook heel geschikt voor rooibos.

Drink je altijd thee uit een mok of glas, dan zijn de theefilters met een onderschaaltje echt superhandig. Ze zijn er in diverse soorten en prijsklassen.

De doseerlepel zorgt er tot slot voor dat jouw kopje losse thee altijd gemaakt wordt met de juiste hoeveelheid. Een uitzondering hierop is de Matcha thee want daarvoor gebruik je de speciale Matcha lepel voor de juiste dosering.

Losse thee houder, een stukje geschiedenis

Vroeger werd de thee los in de pot gedaan en was er een theezeefje nodig om de blaadjes op te vangen als de thee in het kopje werd geschonken. Er waren verschillende theezeefjes op de markt waarvan de mooiste meestal van zilver of chroom waren.
De voorloper van dit zeefje – dat pas rond 1790 in gebruik werd genomen- was een lepel met gaatjes en een lang puntig handvat dat waarschijnlijk bedoeld was voor het ontstoppen van de tuit. Een soortgelijke lepel vinden we ook nu nog terug als thee-filter model lepel, maar dan bestemd voor een kopje thee en zonder punt. De lepel werd ook gebruikt om de thee uit het voorraad blik te scheppen.
Daarvoor in de plaats zijn er nu handige doseerlepels op de markt gekomen zodat je precies de juiste hoeveelheid thee gebruikt voor jou lekkerste kopje losse thee.
Tegenwoordig kun je kiezen uit heel veel soorten en maten houders voor losse thee, zeefjes en theefilters voor zowel een kopje als een pot losse thee.