
Het recept;
Kies voor dit recept een losse thee uit het assortiment waarin perzik is verwerkt en kies de smaak die bij je past. Hier volgen wat suggesties;
Perzik fantasie
Perzik, Sinaasappel en Eucalyptus
Perzik & Abrikoos
Oolong Perzik-Citrus
Perzik-Peer & Honing
Perzik Special Cold Brew
Perzik en Roos
Perzik, Sinaasappel en Eucalyptus
Perzik & Abrikoos
Oolong Perzik-Citrus
Perzik-Peer & Honing
Perzik Special Cold Brew
Perzik en Roos
Bereiding;
Kook het water, doe de losse thee in een filterzak en zet 1 liter van de losse thee naar keuze. Gebruik je een groene thee uit ons assortiment, laat dan het water eerst afkoelen naar 80 graden voordat je de thee in het water doet en laat het geheel minimaal 3-7 minuten trekken. Vul een grote kan met ijsblokjes of crushed ijs en schenk de thee erbij. Laat de thee volledig afkoelen.
Ontpit ondertussen de perziken en nectarines, pel de schil eraf en snijdt ze in plakjes. Leg een deel van de partjes apart voor garnering en kook de rest met de suiker en ongeveer 100 ml water in 10 minuten in tot een fruitpuree en prak het glad. Doe de perzik-nectarine puree en de gesneden limoen in een hoog glas en schenk de koude thee erbij. Versier het geheel met de overgebleven plakjes perzik en de munt. Voeg indien nodig nog meer ijs toe.
Ontpit ondertussen de perziken en nectarines, pel de schil eraf en snijdt ze in plakjes. Leg een deel van de partjes apart voor garnering en kook de rest met de suiker en ongeveer 100 ml water in 10 minuten in tot een fruitpuree en prak het glad. Doe de perzik-nectarine puree en de gesneden limoen in een hoog glas en schenk de koude thee erbij. Versier het geheel met de overgebleven plakjes perzik en de munt. Voeg indien nodig nog meer ijs toe.
Extra tip;
Voor een cocktail bereid je de ijsthee zoals omschreven en voeg je 100 ml wodka toe.
Wil je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee? Kijk dan bij dit overzicht.
Wil je nog meer inspiratie voor ijsthee met losse thee? Kijk dan bij dit overzicht.
Ingrediënten;

Nieuw!