23-04-2020
IJscream met Earl Grey
Houd je van thee en ijs, dan is dit romige toetje echt iets voor jou.
Dit is het recept;
Bereidingswijze;
De helft van de melk aan de kook brengen. Laat de thee er een half uur intrekken (in T-sac) Voeg hier de overige melk, room en de helft van de suiker aan toe. Breng dit mengsel weer tegen de kook aan. Klop de andere helft van de suiker met de stroop en de eidooiers goed los. Als de melk tegen de kook is, 1/3 deel langzaam door de ei-suiker mengsel roeren Dit mengsel weer door de hete melk doen en doorroeren. Al roerend de massa tegen het kookpunt brengen, daarna laten afkoelen en minstens 4 uur koelen in de koelkast. Voeg als laatste de citroensap van een halve citroen toe.
Dit is het recept;
Ingrediënten;
- 5 dl melk
- 3 dl slagroom
- 6 eidooiers
- 20 gram blanke stroop
- 1 eetlepel witte suiker
- 10 gram Earl Grey in T-sac
- 1 citroen
Bereidingswijze;
De helft van de melk aan de kook brengen. Laat de thee er een half uur intrekken (in T-sac) Voeg hier de overige melk, room en de helft van de suiker aan toe. Breng dit mengsel weer tegen de kook aan. Klop de andere helft van de suiker met de stroop en de eidooiers goed los. Als de melk tegen de kook is, 1/3 deel langzaam door de ei-suiker mengsel roeren Dit mengsel weer door de hete melk doen en doorroeren. Al roerend de massa tegen het kookpunt brengen, daarna laten afkoelen en minstens 4 uur koelen in de koelkast. Voeg als laatste de citroensap van een halve citroen toe.
|