Op donderdag 9 mei -Hemelvaartsdag- zijn wij gesloten en worden er geen bestellingen verstuurd.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

06-03-2023

duizendblad

Duizenblad (Achillea millefolium)-gezond en veelzijdig.

Lees meer over de gezondheidsvoordelen van duizendblad thee en ontdek of deze kruidenthee met ontstekingsremmende eigenschappen ook iets voor jou is.
Wil je het eens proberen? Koop dan eerst eens een proefzakje van de duizendblad  thee bij Tea4You en ervaar de zacht kruidige smaak.


Het gebruik van duizendblad door de eeuwen heen

Duizendblad (Achillea millefolium) is een kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt voor diverse medicinale doeleinden. Je vindt het in Europa, Azië en Noord-Amerika en werd gebruikt door de oude Griekse, Romeinse en Egyptische beschavingen.

In de Griekse mythologie werd duizendblad geassocieerd met Achilles. Hij gebruikte het om de wonden van zijn soldaten te genezen tijdens de Trojaanse Oorlog. De naam "Achillea" is dus eenvoudig te herleiden naar zijn naam.

De tweede naam "millefolium" verwijst naar de vele kleine blaadjes die je aan de plant vindt.
Tijdens de middeleeuwen werd duizendblad voor van alles gebruikt en werd het ook beschouwd als een wondermiddel waarmee je allerlei aandoeningen kon behandelen. Zo werd het ingezet bij koorts, wonden, bloedingen, spijsverteringsproblemen en zelfs de pest.

Tegenwoordig wordt duizendblad nog steeds gebruikt voor medicinale doeleinden en er zijn aanwijzingen dat het verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Het wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde van verschillende culturen, waaronder de Chinese en Ayurvedische geneeskunst.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Duizendblad

Voor thee wordt meestal het gedroogde blad van het duizendblad (Achillea millefolium) gebruikt, hoewel soms ook de bloemen en stengels worden gebruikt. Het blad kan vers of gedroogd worden gebruikt om thee van te maken.
Duizendblad thee heeft een licht kruidige en bloemige smaak.

We zetten de gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje;
1. Ontstekingsremmend: Duizendblad bevat stoffen die ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen. Het kan dus helpen bij de behandeling van ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis.
2. Verlichting van maagproblemen: Duizendblad kan helpen bij maagproblemen zoals indigestie en diarree. Het heeft ook een kalmerend effect op de maag en kan helpen bij het verlichten van buikkrampen.
3. Vermindering van menstruatiepijn: Duizendblad kan helpen bij het verminderen van pijn en krampen tijdens de menstruatie. Het kan ook helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus.
4. Verlichting van hoofdpijn: Van duizendblad wordt gezegd dat het hoofdpijn kan verminderen, vooral wanneer de hoofdpijn wordt veroorzaakt door spanning.
5. Stimulatie van de bloedsomloop: Duizendblad kan helpen de bloedsomloop te verbeteren, waardoor het nuttig kan zijn bij de behandeling van aandoeningen zoals spataderen en aambeien.

Het is wel belangrijk om op te merken dat er nog steeds meer onderzoek nodig is om de gezondheidsvoordelen te bevestigen. Wanneer je overweegt om duizenblad te gebruiken voor medicinale doeleinden raden we je zeker aan om contact op de nemen met je (natuur)arts.