Let op: In verband met de maatregelen die wij hebben moeten treffen in verband met het Corona virus hebben wij aangepaste levertijden Lees verder

Bea Hansma
24-02-2017

Thee en cocktails gaan heel goed samen. Laat je verassen met de lekkerste recepten met een feestelijk tintje. Wanneer je open staat voor een verandering in de smaak van de klassieke cocktails, dan is het zeker de moeite waard om de combinatie van complexe thee aroma's te combineren met infusies tot heerlijke cocktails.
We geven je graag een paar mooie recepten om het eens te proberen;

Oolong Margarita

Oolong Margarita
Ingrediënten:(voor 1 Martini glas)
• 1 theelepel Oolong thee
• 50 ml witte Tequila
• 20 ml Cointreau
• 10 ml citroensap
• een beetje zout

Voorbereiding:
Doe de Oolong in een filter en plaats het filter direct in de tequila en laat dit gedurende 2 uur trekken. Verwijder het filter en giet de infusie, cointreau, citroensap en wat ijs in een shaker en schud grondig. Bevochtig de rand van het Martini glas met citroensap en dompel deze het in zout voordat je dit in het glas giet.

Earl Grey Gin Tonic
Ingrediënten (voor 1 longdrinkglas)

  • 50 ml Dry Gin
  • 1 theelepel Earl Grey
  • IJsblokjes
  • ca ml. Tonic
  • 1 schijf limoen voor decoratie

Voorbereiding
Doe de Earl Grey thee in een filter en plaats dit ongeveer 3 minuten in de gin.
Wanneer je een wat sterkere smaak wilt moet de thee nog wat langer trekken in de gin.
Giet daarna de gin met theesmaak in een longdrinkglas met ijsblokjes.
Daarna afvullen met Tonic en decoreren met limoen.

Groene Appel Wodka
Ingrediënten (voor 2 glazen)

Voorbereiding;
Neem 1 theelepel Japanse Sencha en doe dit in een filter.
Giet 80 ml koud water over de Sencha en laat dit gedurende 1 nacht trekken.
Zo wordt de thee niet bitter en behoudt ze haar volle aroma.
Meng dit de volgende dag met de appelsap, Wodka en giet dit in een tumbler gevuld met ijsblokjes.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief