Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

China Da Hong Pao Oolong

Een bijzondere en exclusieve liefhebbers thee

€ 17,55

Op voorraad voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd

Extra bijbestellen Op iedere verpakking is standaard een etiket aanwezig
  • € 3,95 verzendkosten in NL en Gratis verzending v.a. € 37,50
  • gratis proefzakje bij je bestelling

Meer informatie

Da Hong Pao, ook wel klifthee genoemd, is een van de meest populaire en beroemde Oolongs in China en wordt geproduceerd op de hellingen van het Wu-Yi-gebergte in Fujian. Deze -100% natuurlijke- bijzondere, en vrij robuust ogende Oolong met grof blad, heeft eigenlijk geen verdere uitleg nodig. Volgens de traditie wordt de eerste infusie van deze thee niet gedronken, maar als een ritueel offer aan Boeddha gegeven. 

De thee krijgt na het opschenken een prachtig goudgele kleur en je proeft een mooie combinatie van rijpe, nootachtige smaken, vergezeld van elegante muskaatnoten verpakt in een zeer zachte en volle smaak. Ook na lang trekken zal deze thee niet snel bitter worden. Een bijzonder exclusieve liefhebbers thee.

Bewaar- en zetadvies China Da Hong Pao Oolong

Losse Oolong thee is een gedeeltelijk geoxideerde thee die je wel 5 jaar kunt bewaren met weinig verlies aan smaak en geur. Een donkere Oolong zelfs nog langer.
Een voorwaarde is wel dat de thee dan bewaard dient te worden in een goed afgesloten bus of pot. Elke keer wanneer je de voorraadbus opent komt er wat vocht bij en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Daarom is het aan te raden om de bus goed gesloten te houden en elke keer een portie voor meerdere dagen uit de bus te nemen.
Voor kortere tijd kun je de thee ook in de originele verpakking van Tea4You bewaren en afsluiten met de bij de bestelling geleverde sluitclip.

De ideale temperatuur voor de optimale werking van oolong thee is 90° C. Doe 2-4 gram thee in een ruime theefilter of grote filterzak en laat je oolong thee ongeveer 6-8 minuten trekken. Het is belangrijk dat de losse Oolong thee de ruimte heeft om tot volle smaak te komen.

Ingediënten: oolong thee, oolong uit Fujian
Smaakbeleving: aromatisch, vol, zacht
Werking: bacterieremmend, beschermd bij osteoporose, concentratie, energie, evenwichtige darmflora, goed voor hart en bloedvaten, goed voor maag en spijsvertering, looizuurarm, stimulerende werking theïne, tegen maagproblemen door tanine, vitamine B, vitamine C, vitamine E
€ 3,95 verzendkosten in NL en Gratis verzending v.a. € 37,50
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
gratis proefzakje bij je bestelling