Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

23-05-2024

Bioteken kopiëren

Alles over biologische losse theeWat is biologische losse thee

Biologische losse thee wordt geteeld volgens strikte normen en richtlijnen die zijn vastgesteld door verschillende certificeringsorganisaties. Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten over biologische losse thee:

 1. Chemicaliënvrij: Biologische thee wordt verbouwd zonder het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden en kunstmatige meststoffen. Dit minimaliseert de blootstelling aan potentieel schadelijke chemicaliën.

 2. Milieuvriendelijk: Biologische theeproducenten maken gebruik van natuurlijke landbouwmethoden om de bodemvruchtbaarheid te behouden en het ecosysteem te beschermen. Ze streven naar duurzaamheid, behoud van biodiversiteit en het minimaliseren van negatieve milieueffecten.

 3. Gezonde bodem: Biologische boeren maken gebruik van natuurlijke compost en organische meststoffen om de gezondheid van de bodem te bevorderen. Dit draagt bij aan de voedingsstoffen en mineralen in de theeblaadjes, wat kan resulteren in een betere smaak en kwaliteit van de thee.

 4. Gecertificeerd: Biologische losse thee wordt vaak gecertificeerd door erkende instanties, zoals USDA Organic (Verenigde Staten), EU Organic (Europese Unie) of andere regionale certificeringsorganisaties. Dit biedt een betrouwbare garantie dat de thee voldoet aan de vereiste biologische normen.

 5. Betere gezondheidsvoordelen: Omdat biologische thee vrij is van chemische residuen, kunnen de gezondheidsvoordelen van de thee mogelijk worden geoptimaliseerd. Biologische thee kan een hoger gehalte aan voedingsstoffen, antioxidanten en fytochemicaliën bevatten, die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid.

  Wat is het verschil tussen biologische en 100% natuurlijk verbouwde thee.

  Het verschil tussen biologische en 100% natuurlijk verbouwde theesoorten ligt in hun certificering en de landbouwmethoden die worden toegepast.

  Biologische theesoorten worden geteeld volgens strikte richtlijnen en normen die zijn vastgesteld door diverse certificeringsorganisaties. Deze normen vereisen het vermijden van synthetische pesticiden, herbiciden en kunstmatige meststoffen tijdens de theeteelt. Biologische boeren maken gebruik van natuurlijke methoden en hulpbronnen om de bodemvruchtbaarheid te behouden, plagen onder controle te houden en het milieu te beschermen. Ze gebruiken natuurlijke compost en organische meststoffen om de gezondheid van de bodem te bevorderen.

  Aan de andere kant verwijst '100% natuurlijk verbouwde' thee meestal naar thee die zonder synthetische chemicaliën wordt geteeld. Hoewel er geen specifieke certificering voor is, impliceert dit meestal dat theeboeren zich richten op duurzame en milieuvriendelijke praktijken. Ze kunnen bijvoorbeeld natuurlijke meststoffen, biologische bestrijdingsmiddelen en traditionele landbouwmethoden gebruiken om thee te verbouwen zonder synthetische stoffen te gebruiken.

  Het belangrijkste onderscheid tussen biologische en 100% natuurlijk verbouwde thee is dus de certificering en de strengheid van de gevolgde normen. Biologische thee is meestal formeel gecertificeerd en voldoet aan wereldwijd erkende normen. Aan de andere kant kan '100% natuurlijk verbouwde' thee verwijzen naar thee die op natuurlijke wijze wordt geteeld, maar mogelijk niet voldoet aan de specifieke eisen die nodig zijn voor biologische certificering.

  Waarom Tea4You kiest voor de term "100% natuurlijke losse thee"

  De losse thee die je bij Tea4You koopt in de "categorie 100% natuurlijk" wordt in grootverpakkingen geïmporteerd via gecertificeerde bedrijven en zijn allemaal voorzien van het EU Organic certificaat. Dat betekent dat wij ook van iedere thee het bijbehorende document in ons bezit hebben.
  Willen wij echter deze thee gaan verkopen met hetzelfde biologische certificaat, dan moeten ook wij ons certificeren omdat wij deze thee verpakken in onze eigen -kleinere- verpakkingen en voorzien van onze eigen branding.
  Dit betekent dat er dan uiteindelijk tweemaal een certificering plaats vindt en dat vinden wij overbodig en maakt het product onnodig kostbaar omdat ook voor deze tweede certificering kosten in rekening worden gebracht door de instantie die dit in Nederland moet uitvoeren.
  Omdat wij dus ook deze mooie en goede theesoorten betaalbaar willen houden hebben wij voor de term "100% natuurlijk" gekozen. Een thee met een biologische achtergrond maar met een ander stempel.
  Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.