16-01-2020
Verkoelende thee-soep
Tijdens warme zomerdagen is deze verkoelende thee-soep heerlijk als dessert, maar ook als lichte maaltijd.
Gebruik voor deze thee-soep de volgende ingrediënten (voor 4 personen);
- 2 scheppen China bancha (= zachte groene thee) in een thee-ei;
- 100 gr. droge abrikozen
- 100 gr. droge appeltjes
- 100 gr. droge pruimen
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje, open gesneden
- 100 gr. dessertrijst
- 250 ml vers sinaasappelsap
- 1 sinaasappel in partjes
- 4 el Griekse Yoghurt
- verse munt gesneden
- 2 eetlepels kaneelsuiker
Bereidingswijze;
Neem 750 ml water in een grote pan en voeg daar het fruit, kaneelstokje, vanillestokje en de rijst toe. Laat het geheel ongeveer 30 min. weken. Breng het dan tegen de kook aan en laat het 15 min. zachtjes koken. Hang het thee-ei erin, neem de pan van het vuur en laat 5 min. trekken. neem de thee eruit en laat het mengsel tot lauw of koud afkoelen. Haal de stokjes eruit en voeg sinaasappelsap en perziksap toe. Schep de soep in kommen en serveer met yoghurt, munt en de kaneelsuiker om erover te strooien.
Neem 750 ml water in een grote pan en voeg daar het fruit, kaneelstokje, vanillestokje en de rijst toe. Laat het geheel ongeveer 30 min. weken. Breng het dan tegen de kook aan en laat het 15 min. zachtjes koken. Hang het thee-ei erin, neem de pan van het vuur en laat 5 min. trekken. neem de thee eruit en laat het mengsel tot lauw of koud afkoelen. Haal de stokjes eruit en voeg sinaasappelsap en perziksap toe. Schep de soep in kommen en serveer met yoghurt, munt en de kaneelsuiker om erover te strooien.