Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

26-01-2021

Ontbijt

Begin de dag goed en drink thee bij je ontbijt

Het is natuurlijk een kwestie van smaak en gewenning, maar er zijn toch wel veel redenen aan te voeren waarom thee bij het ontbijt heel gezond is.
Vocht na de nachtrust weer aanvullen.
Tijdens de slaap verliezen we vocht doordat we zweten. Dit is meer dan dat we denken en daarom heb je vaak in de ochtend ook dorst. Om dat aan te vullen drinken we dan vaak een glas koud water, koffie of jus d'orange. Toch zijn er meerdere redenen om voor thee of warm water te kiezen.
Energie toevoegen aan je lichaam.
Wanneer je koude dranken drinkt is het logisch dat je lichaam daarvan af gaat koelen. Neem je echter een warme drank, dan wordt er juist extra warmte aangemaakt. Dan voeg je dus als het ware energie toe aan het lichaam. En dat is nu juist wat je nodig hebt om 's morgens goed op gang te komen. Bovendien zorgt vocht ervoor dat je ontbijt goed kan verteren. 
Het kost slijm op.
Warme water en warme thee zorgen ervoor dat het slijm in je keel, slokdarm en holtes beter worden afgevoerd. Bij een koude drank verkrampen de slijmvliezen en bij een warme drank ontspannen ze juist.
Doorbloeding van maag en darmen
Drinken we, dan komt de vloeistof direct in de maag terecht. Gaat het om koud water dan zal de maagwand gaan samentrekken. Wanneer je nog niet gegeten hebt zorgen koude dranken ervoor dat maag met darmen koud worden en samentrekken. Dit kan soms pijnlijke darmsteken geven. De inname van warm water of thee water heeft uiteraard het tegenovergestelde effect. De ingewanden blijven lekker warm, de bloeddoorstroming blijft goed en darmkramp kan uitblijven. Bovendien heeft het een gunstig effect op de samenstelling van de ontlasting.
Goed voor bloeddruk
Het drinken van koud water zorgt ervoor dat weefsels samentrekken, afkoelen en bloedvaten vernauwen. Geregeld drinken van koude vloeistof kan er dus voor zorgen dat de bloeddruk stijgt. Warme thee zorgt ervoor dat weefsels en spieren kunnen ontspannen. Daardoor neemt de druk op de vaten af, waardoor de bloeddruk ook minder wordt.
Thee drinken is dus een goede optie.
Het drinken van warme vloeistoffen zoals thee gedurende de dag wordt in het oosten uitgebreid gestimuleerd. Het bevordert lichaam en geest op verschillende niveaus, waardoor lichaamsprocessen beter verlopen. Het wordt ook ronduit afgeraden om volop koud water in te nemen. De inname van thee daarentegen is zeer populair. Naast warmte krijg je heel veel goede en gezonde stoffen binnen. Het vormt de oosterse basis van een gezonde levensstijl die wij hier in het westen steeds meer gaan overnemen. Neem ook gedurende de dag geregeld warme thee voor een gezond lichaam.