Rooibos thee

Rooibos staat vooral bekend als de thee die uit Zuid-Afrika komt. Deze "nectar van de natuur" zoals de thee daar genoemd wordt, geniet steeds meer bekendheid in Nederland. En dat is niet vreemd als je bedenkt dat deze gezonde drank rijk is aan vitaminen en mineralen, een laag gehalte aan looizuur heeft en geen cafeïne bevat. Bovendien is rooibos rijk aan antioxidanten. Rooibos - die overigens niet altijd rood is- wordt vooral als thee gedronken en is dan ook een prima dorstlesser.
Door al deze goede eigenschappen is rooibos goed om te drinken bij maag- en darmproblemen en heeft een gunstig effect bij hart- en vaatziekten.
Bewaren
In een donkere afgesloten bus of pot kun je rooibos heel lang bewaren.
Zetadvies
Rooibos is eigenlijk een heel gemakkelijke thee om te zetten, want het wordt -ook na lang trekken- niet echt bitter.
Wel is rooibos een bijzonder "fijne" thee waardoor er nogal eens wat door het thee-ei of zeefje in je kopje terecht komt. Daarom zijn bij het drinken van rooibos zeker de thee-filterzakjes aan te raden.
Voor het lekkerste kopje rooibos neem je ongeveer 2 gram per kopje bij een water temperatuur van ongeveer 90 graden.

Losse rooibos thee van Tea4You
Naast een breed assortiment aan rode rooibos verkoopt Tea4You ook groene rooibos Cranberry-Mandarijn. Geniet van alle smaken die er zijn met deze heerlijke kruidendrank; van zomers frisse rooibos Orange-Lemon-Lime  tot winters warm en kruidige Appel-Kaneel-Anijs-Ananas.
Bestel je op een werkdag voor 17.00 uur, dan verzenden wij je bestelling nog dezelfde dag.

22 Artikel(en)

per pagina

22 Artikel(en)

per pagina