Op maandag 20 mei -tweede Pinksterdag- zijn wij gesloten en worden er geen bestellingen verstuurd.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

13-05-2024

coldbrew

Cold brew (ijs)thee


Cold Brew thee bij Tea4You

Bij Tea4You zijn er naast de verse losse thee voor ijsthee ook een aantal theevarianten die speciaal geschikt zijn voor het maken van je eigen cold brew thee. Binnen het assortiment hebben ze aanduiding; "special cold brew".
We hebben de beste cold brew thee soorten die op dit moment verkrijgbaar zijn bij Tea4You even voor je op een rijtje gezet;

De Geschiedenis van Cold Brew thee

Hoewel de laatste jaren vooral cold brew koffie en ijskoffie veel aandacht hebben gekregen, kent cold brew thee ook een lange geschiedenis. Het idee van een koude infusie van losse thee dateert al van honderden jaren geleden. Vooral in Oost-Azië is er een rijke geschiedenis aan koud gezette thee. 
Oorspronkelijk werd cold brew thee gemaakt door theebladeren in koud water te laten trekken. Dit gebeurde soms wel gedurende een periode van meerdere dagen om zo een zachte en verfrissende thee te krijgen. Tegenwoordig wordt in de basis nog steeds dezelfde techniek toegepast omdat op deze manier de subtiele zachte smaak en de afwezigheid van bitterheid erg gewaardeerd wordt.

Cold brew thee recept;

Ingrediënten;
 • 2 eetlepels losse thee naar keuze. Ga je voor het beste resultaat, kies dan één van de bovengenoemde soorten
 • 1 liter koud water
 • 1 grote filterzak
 • optioneel; plakjes citroen, muntblaadjes, honing of andere zoetmiddelen
Bereidingswijze;
 1. Neem een grote kan en voeg losse thee toe. Je kunt de thee direct in de kan doen en later zeven, of je kunt gebruikmaken van een thee-filterzakje nummer 3  voor gemakkelijke verwijdering.
 2. Plaats de kan met thee in de koelkast en laat deze een nacht (minimaal 8 uur) trekken. *
 3. Voeg indien gewenst een zoetstof zoals honing, ahornsiroop, agavesiroop, stevia blad of speciale suiker  toe.
 4. Serveer het met ijsblokjes en voeg naar smaak wat citroen of muntblaadjes toe.
Kijk voor meer inspiratie bij onze  recepten die je niet alleen voor ijsthee, maar ook prima voor cold brew kunt gebruiken.

Gezondheidsvoordelen van Cold Brew Thee:

Cold brew ijsthee is niet alleen smaakvol, maar ook gezond. Uit onderzoek is gebleken dat cold brew ijsthee net zoveel antioxidanten bevat als traditioneel bereide thee, met enkele voordelen:

 1. Koud getrokken losse thee bevat nog meer antioxidanten.
 2. Cold brew thee helpt bij het remmen van LDL cholesterol (de slechte versie).
 3. Cold brew thee bevat minder cafeïne.
 4. Van nature laag in calorieën en kan helpen bij het hydrateren van je lichaam op warme dagen.

Kortom, cold brew is niet alleen een heerlijke drank, maar ook een eenvoudige manier om te genieten van thee op een verfrissende en gezonde manier.

TIP: Voor een bruisende variant kun je een geconcentreerde **versie van de ijsthee of cold brew thee maken en dit naar smaak toevoegen aan bruisend water. Maak het drankje af met verse munt of andere kruiden voor je eigen "Sparkling-Tea".

* Alhoewel dit een standaard advies is blijft het belangrijk om zeker de eerste keer je eigen smaakvoorkeuren met betrekking tot de trektijd van de thee vast te stellen. Dit doe je door regelmatig te proeven.

** Gebruik voor een geconcentreerde versie 5 gram thee per 100 cc water

Ontdek bij Tea4You de  perfecte losse theesoorten voor verfrissende ijsthee  en geniet van deze heerlijke koude drank tijdens warme dagen!