Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

16-01-2020

Zwarte-thee

Zwarte losse thee

Zwarte thee is nog steeds één van de populairste theesoorten is op aarde.
Wat velen niet weten is dat zwarte thee -net als groene thee en witte thee - allemaal afkomstig zijn van dezelfde plant; de "Camellia Sinensis". Door de behandeling van de thee bladeren (fermentatie) wordt de kleur van de thee bladeren echter zwart. Door dit proces bevat zwarte thee geen looizuur, minder anti-oxidanten en meer theïne dan groene en witte thee. De thee krijgt hierdoor een wat sterkere en diepere smaak.
Ook de streek waar de thee vandaan komt speelt een rol bij de uiteindelijke smaak van de thee. Toch heeft zwarte thee -net als groene- en witte thee- ook veel goede eigenschappen. Zo heeft onderzoek bewezen dat zwarte thee stoffen bevat (flavonoïden) die het risico op een beroerte, te hoog cholesterol of hart- en vaatziekten verlagen. Daarnaast zorgen de fluoriden ervoor dat zwarte thee één van de beste middelen is tegen tandbederf en gaatjes. 
Bewaren
In een donkere afgesloten bus of pot kun je zwarte thee heel lang bewaren zonder smaakverlies. 
Zetadvies
Een lekker kopje zwarte thee zet je met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90 graden. Neem ongeveer 2 gram thee per kopje en laat de thee (afhankelijk van je smaak) 2-4 minuten trekken.