Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

11-12-2019

lapsang

Wat is rookthee

Lapsang Souchong is een zwarte thee en komt oorspronkelijk uit de provincie Fujian.

Losse rookthee van Tea4You

Bij Tea4You vind je diverse soorten losse thee met een rokerige smaak.
- De bekendste is natuurlijk de Lapsang Souchong met een sterke rokerige smaak en geur.
- Bij het Kistje van de Keizer zijn de geur en smaak net iets minder nadrukkelijk aanwezig.
- Nog iets minder sterk -maar nog wel in smaak en geur op de achtergrond aanwezig- is de Malawi Thyolo Molo OP1 een bijzondere soort die je zeker eens moet proberen.

Hoe wordt rookthee geproduceerd


Na oxidatie wordt deze thee in bamboemanden gedroogd boven brandend naald- of cypressenhout. Dit is een langzaam proces waarbij zich een sterke rooksmaak ontwikkelt Zoals bij heel veel theesoorten is ook aan deze soort wel weer een verhaal verbonden.
Zo gaat de legende dat deze manier om thee te prepareren bij toeval is ontdekt. Tijdens de Qing-dynastie hield een legereenheid een kampement in een theefabriek. Nadat de soldaten eindelijk waren vertrokken realiseerden de theefabrieksarbeiders zich dat ze te weinig tijd hadden om de thee op de gebruikelijke wijze te drogen en daarom droogden ze de thee boven het vuur. Omdat daar veel naald en cypressenhout gebruikt werd voor het maken van een vuur trok dit helemaal in de thee en.... een nieuwe smaak was geboren.
De rookgeur die je in de thee goed proeft. Een echte liefhebbers thee die vaak wordt gedronken of gecombineerd wordt met zout of sterk gekruid eten, stevige kaassoorten of gecombineerd met het drinken van single malt whisky. Een interessante thee die ook een wat zachtere variant kent.