Lapsang Souchong
€ 4,99
Op voorraad vandaag besteld = maandag verstuurd!
- € 4,50 verzendkosten in NL en Gratis verzending v.a. € 37,50
- gratis proefzakje bij je bestelling
Meer informatie
Lapsang Souchong heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oorsprong van de zwarte thee in China. Het zou één van de eerste theesoorten zijn die opzettelijk werd gerookt om de houdbaarheid te verlengen en de bladeren te beschermen tegen schimmels en vocht. In de 17e eeuw werd de thee voor het eerst naar Europa geëxporteerd waar de thee snel aan populariteit won.
Het is een echte liefhebbers thee die ontstaat doordat de thee na oxidatie wordt gedroogd boven de rook van dennen of cipressen. Ondanks de sterke rookgeur heeft deze zwarte thee toch een verrassend zachte smaak.
Ook interessant is wellicht de zachtere en mildere Malawi Thyolo Mol OP1.
Geeft als marinade extra smaak aan een vleesgerecht.
Bewaar- en zetadvies Lapsang Souchong
In een afgesloten bus of pot kun je zwarte thee op een koele droge plaats zeker 12-18 maanden bewaren zonder smaakverlies. Daarna is de thee zeker nog goed, maar gaat de smaak wel achteruit. De kwaliteit van zwarte thee gaat vooral achteruit onder invloed van licht, vocht en een hoge temperatuur. Probeer dat dus te voorkomen.
Voor kortere tijd kun je de thee ook in de originele verpakking van Tea4You bewaren die je kunt afsluiten met de bij de bestelling geleverde sluitclip.
Een lekker kopje zwarte thee zet je met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90 graden.
Doe je losse thee in een filterzakje of theefilter en laat de thee vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje ongeveer 2 gram.
Ingediënten: | Chinese thee, rookthee, zwarte thee |
---|---|
Smaakbeleving: | puur, rookachtig, zacht |
Theesoort: | Zwarte thee |
Werking: | bacterieremmend, beschermd bij osteoporose, concentratie, energie, evenwichtige darmflora, goed voor hart en bloedvaten, goed voor maag en spijsvertering, looizuurarm, stimulerende werking theïne, tegen maagproblemen door tanine, vitamine B, vitamine C, vitamine E, zuiverende werking |