Boven de € 35,- geen verzendkosten in NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.4

08-02-2023

China Lung Ching Dragon well

China Lung Ching Dragonwell is een beroemde losse thee uit China

De Lung Ching Dragon-well is als losse thee ook wel bekend onder de naam "Long Jing"  is één van de meest beroemde theesoorten uit China. Bovendien heeft deze losse groene thee een rijke geschiedenis en het is dan ook zeker de moeite waard om ze eens te proberen.

Bij Tea4You is deze mooie thee verkrijgbaar onder de naam "China Lung Ching Dragon-well"
Probeer deze heerlijke en unieke thee vandaag nog e ontdek waarom het een van de meest beroemde theeën uit China is.

Waar wordt de Dragonwell geproduceerd

Lung Ching Dragon-well thee wordt geproduceerd in de provincies Hangzhou en Zhejiang in China.
De prijs van de thee wordt bepaald door de plaats waar het blad van de thee geplukt wordt, aangezien de omstandigheden op sommige heuvels in de regio zo goed zijn dat er veel geld neergeteld wordt voor deze thee.
Gelukkig is er ook betaalbare Lung Ching thee verkrijgbaar. Het moment van plukken is ook van invloed op de kwaliteit van de thee.
Het lente festival in China, het zogenaamde "Quing Ming" op 5 april, is het beste moment om de theeblaadjes te plukken, omdat ze dan de meeste mooie stoffen bevatten en de smaak lichter is. Na deze datum geplukte thee heeft nog steeds een heerlijke smaak, maar is iets zwaarder van smaak.

Productieproces van Lung Ching Dragon-well thee;

Na het plukken van de theeblaadjes worden ze platgedrukt tijdens het pan-firing proces. Dit proces wordt traditioneel met de hand uitgevoerd en soms zie je nog typerende roosterplekjes op de thee. De smaak van Lung Ching Dragon-well thee is heerlijk, aromatisch en zacht.

Waar komt de naam Dragonwell vandaan;

De naam van de thee is afkomstig van het dorp Lung Ching, waar de thee zijn oorsprong vindt. Er zijn verschillende legendes rondom de naam van deze thee, maar de meest populaire legende gaat over een put in het dorp waar de bewoners geloofden dat er een draak in zat.
Bij droogte gingen de bewoners bij de put bidden voor meer regen en ze geloofden stellig dat de draak in de put verantwoordelijk was voor regen en zonneschijn. Zo ontstond de naam Lung Ching Dragon-well thee.