Boven de € 35,- geen verzendkosten in NL
voor 16:00 besteld = vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.4

Oolong "Butterfly of Taiwan"

Deze thee heeft het karakter van een zwarte thee met een fijne, zoetige afdronk

€ 2,50

Op voorraad voor 16:00 besteld = vandaag verstuurd

Extra bijbestellen Op iedere verpakking is standaard een etiket aanwezig
  • € 3,95 verzendkosten in NL en Gratis verzending v.a. € 35;
  • gratis proefzakje bij je bestelling

Meer informatie

Het blad van deze bijzonder hoogwaardige en fraaie Oolong met haar vele tinten groen en bruin wordt alleen geproduceerd in de Taiwanese hooglanden. Door het fermentatieproces op het juiste moment te stoppen, worden alleen de randen gefermenteerd, terwijl het midden van het blad groen blijft. 
Een geweldige kwaliteit die alleen door ervaren meesters kan worden geproduceerd en door echte liefhebbers dan ook zeer wordt gewaardeerd. Deze kwaliteit Oolong heeft een vleziger en fijner bewerkt blad dan de standaard soorten Oolong. De puntjes van het blad kleuren messing. Wanneer je de thee zet zie je een kleur dit tussen zwart en groen in zit. 

De thee heeft het karakter van een zwarte thee met een fijne, zoetige afdronk

Bewaar- en zetadvies Oolong "Butterfly of Taiwan"

Losse Oolong thee is een gedeeltelijk geoxideerde thee die je wel 5 jaar kunt bewaren met weinig verlies aan smaak en geur. Een donkere Oolong zelfs nog langer.
Een voorwaarde is wel dat de thee dan bewaard dient te worden in een goed afgesloten bus of pot. Elke keer wanneer je de voorraadbus opent komt er wat vocht bij en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Daarom is het aan te raden om de bus goed gesloten te houden en elke keer een portie voor meerdere dagen uit de bus te nemen.
Voor kortere tijd kun je de thee ook in de originele verpakking van Tea4You bewaren en afsluiten met de bij de bestelling geleverde sluitclip.

De ideale temperatuur voor de optimale werking van oolong thee is 90° C. Doe 2-4 gram thee in een ruime theefilter of grote filterzak en laat je oolong thee ongeveer 6-8 minuten trekken. Het is belangrijk dat de losse Oolong thee de ruimte heeft om tot volle smaak te komen.

Ingediënten: oolong thee
Smaakbeleving: aromatisch, soepel, zacht
Werking: bacterieremmend, beschermd bij osteoporose, concentratie, energie, evenwichtige darmflora, goed voor hart en bloedvaten, goed voor maag en spijsvertering, looizuurarm, stimulerende werking theïne, vitamine B, vitamine C, vitamine E
€ 3,95 verzendkosten in NL en Gratis verzending v.a. € 35;
voor 16:00 besteld = vandaag verstuurd
gratis proefzakje bij je bestelling