Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

Japanse Genmai-Cha

Een milde Bancha thee die wordt aangevuld met een licht zoete en nootachtige karamel smaak.

€ 1,85

Op voorraad voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd

Extra bijbestellen Op iedere verpakking is standaard een etiket aanwezig
  • € 3,95 verzendkosten in NL en Gratis verzending v.a. € 37,50
  • gratis proefzakje bij je bestelling

Meer informatie

Genmai Cha biedt een unieke theebeleving die een bijzondere plaats inneemt in de Japanse theecultuur. Een uitstekende keuze voor theeliefhebbers die op zoek zijn naar iets anders dan de traditionele groene thee.

Deze bijzondere traditionele losse groene Japanse thee (Cha) wordt gemaakt van Bancha thee, waar ongeveer 50 procent gebrande of gepofte rijstkorrels aan zijn toegevoegd. We kennen deze thee dan ook wel onder de naam "popcorn-thee" of "bruine rijstthee". 
Van oorsprong werd deze thee door de arme Japanse boeren gedronken om de thee betaalbaar te maken. Tegenwoordig wordt Genmai Cha in Japan en wereldwijd gewaardeerd om zijn unieke smaak en culturele waarde.

De smaak wordt gekenmerkt door de mildheid van de Bancha thee die wordt aangevuld met een licht zoete en nootachtige karamel smaak.
Net als alle andere groene thee is deze thee rijk aan antioxidanten en kan zo je gezondheid ondersteunen. Het is een thee die in Japan vaak na de maaltijd gedronken wordt.

Dankzij het lage theïne gehalte en de fijne mildheid, kan deze thee de hele dag door gedronken worden.


 

Bewaar- en zetadvies Japanse Genmai-Cha

Losse groene thee kun je heel lang bewaren. Het liefst op een donkere plaats en niet in het felle zonlicht.
In een goed afgesloten blik of pot blijft je groene thee zeker meer dan een jaar goed zonder verlies van geur of smaak. Voor een kortere periode kun je de thee ook bewaren in de originele verpakking van Tea4You en afsluiten met de bij de bestelling geleverde sluitclip.

De temperatuur van het water is bij losse groene thee heel erg belangrijk. Wanneer je namelijk water met een te hoge temperatuur gebruikt voor deze thee zal de smaak wrang en bitter worden. Gebruik daarom voor groene thee altijd goed gekookt water en laat dit afkoelen naar 70-80 graden.
Doe je losse thee in een filterzakje of theefilter en laat haar vervolgens 2-4 minuten trekken. Per kopje gebruik je ongeveer 2 gram losse thee.

Ingediënten: gebrande rijst, geroosterde rijst, groene Bancha thee, groene thee
Smaakbeleving: caramel, licht, zacht
Theesoort: Groene thee
Werking: bevat weinig theïne, bloedzuiverend, goed tegen cholesterol, goed voor spijsvertering, reinigend, rijk aan antioxidanten, vitamine B, vitamine C, vitamine E, zuiverende werking
€ 3,95 verzendkosten in NL en Gratis verzending v.a. € 37,50
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
gratis proefzakje bij je bestelling

Klanten kochten ook