Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

05-10-2022

hibiscus kopiëren

Waar is Hibiscusthee goed voor

De meeste mensen drinken hibiscusthee omdat ze houden van de fris zurige smaak. 
In dit blog bericht gaan we het vooral hebben over alle goede eigenschappen van deze gezonde kruidenthee, want dat zijn er nogal wat.

Thee met hibiscus van Tea4You

Naast de pure hibiscus vind je bij Tea4You ook een groot aantal soorten thee waar hibiscus in verwerkt is. Hieronder een kleine greep uit de soorten;

Wat is Hibiscusthee

Hibiscus thee is eigenlijk geen echte thee, want het behoort tot de kruidenthee soorten. Maar voor het gemak noemen we het wel zo. Gewoon, omdat iedereen het doet.
Om deze thee te kunnen maken worden de hibiscusbloemen eerst geoogst en daarna gedroogd.
Wanneer je deze gedroogde bloemen laat trekken in water krijg je een roze-paarse kleur en een aftreksel met een fris-zurige smaak.

Je kunt het zowel warm als koud drinken en het is heel goed tegen de dorst. Hibiscus wordt dan ook vaak toegevoegd aan vruchten- of kruidenthee voor zowel de smaak als de kleur. Wanneer je niet zo'n fan bent van deze smaak maar wel wilt profiteren van de goede werking zou je eens één van bovenstaande soorten kunnen proberen waarbij de smaak niet zo overheersend is.

Wat zijn de gezonde voordelen van Hibiscusthee

Omdat er zoveel gezonde voordelen zijn tref je hieronder van de meest bekende voordelen een opsomming met een kleine uitleg aan:

1.Hibiscus zit boordevol antioxidanten

We weten allemaal dat antioxidanten -die je ook veel in groene thee aantreft- heel gezond zijn. Ze helpen een handje bij het weren van de zgn "vrije radicalen". Dit zijn moleculen die ten grondslag liggen aan een aantal chronische ziektes zoals b.v. hart- en vaatziekten, maar ook diabetes type 2.
De antioxidanten gaan dus als het ware de strijd met de vrije radicalen aan om ziektes buiten de deur te houden.

2.Hibiscusthee kan helpen om de bloeddruk te verlagen

Dat het drinken van 2 koppen hibiscusthee per dag kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk is wel de meest indrukwekkende werking van hibiscus. De reden is dat het van nature ACE-remmer bevat. Dit is een medicijn dat de samentrekkende werking van het ACE-enzym in het bloed remt. De aders worden daardoor minder samengetrokken waardoor de bloeddruk daalt.
Daarnaast bevordert het ook de uitscheiding van urine, wat ook weer een positieve invloed op de bloeddruk heeft. 
Let op!!! Wanneer je al bloeddruk verlagende medicijnen gebruikt is het van belang om niet zonder overleg met een arts dit aan te vullen met het drinken van hibiscus thee.

3.Hibiscus kan je cholesterol verlagen

Er zijn studies die hebben aangetoond dat Hibiscus het slechte LDL cholesterol kan verlagen. Dit heeft te maken met het feit dat dit zgn slechte cholesterol oxideert door onder andere de invloed van de vrije radicalen dat -bij te hoge concentraties- een "plak" gaat vormen in de aderen. Onderzoek heeft aangetoond dat een extract van hibiscus een verlaging van dit cholesterol teweeg kan brengen.
Echter we praten hier wel over een extract met een hoge concentratie. Dat maak je niet zo gemakkelijk zelf uit de gesneden hibiscus. Wel kan het drinken van hibiscusthee een goede cholesterol balans ondersteunen. 
Ook hiervoor geldt; Bij vragen altijd eerst een -natuur-arts raadplegen.

4.Hibiscusthee kan je immuunsysteem versterken

Er zit ontzettend veel vitamine C in hibiscusthee. Vooral wanneer je dit bijvoorbeeld combineert met rozenbottelthee krijg je een echte "vitamine-boost"
Een geweldig stukje natuurlijke gezondheid dat je tijdens de koude wintermaanden kan ondersteunen bij griep en koorts. Daarnaast heeft het ook nog een ontstekingsremmende werking. 
Ook tijdens het afvallen of een detox periode zal 2 koppen hibiscusthee per dag een welkome ondersteuning zijn voor een goede vocht en suikerbalans in het lichaam.

Belangrijk om te weten

Toch zijn er ook momenten waarop je beter geen hibiscusthee kunt drinken.
  • Tijdens de zwangerschap
  • Bij het geven van borstvoeding
  • Bij een lage bloeddruk
  • Niet geschikt voor baby's en jonge kinderen
  • Kan de opname van bepaalde medicijnen beïnvloeden 
 Bij twijfel altijd contact opnemen met je arts.