Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

13-08-2019

Earl-Grey-koekjes

Vanille en Earl-Grey koekjes

Lekker voor de feestdagen! Eenvoudig om te maken, maar wel met de unieke smaak van vanille en earl grey gevat in een heerlijk bros koekje.
Wat heb je nodig;
2 eetlepels earl grey - kies voor zwarte, groene of rooibos
1/4 kopje witte basterd suiker
1 vanille stokje
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/4 kopje poedersuiker
snufje zeezout
1 1/4 kopje bloem
2 theelepels slagroom
1 theelepel vanille essence
1/2 kopje zachte boter
Kaneelsuiker om af te strooien
Hoe maak je ze;
Doe de theebladeren in een koekenpan (middelhoog vuur) Rooster ze door ze steeds om te schudden zodat ze gelijkmatiger donkerder worden. Doe dit gedurende 2 minuten. Dan even laten afkoelen in een kom.

Neem een keukenmachine en doe daar de basterdsuiker, de kern van het vanillestokje en de geroosterde thee bladeren in. Vermaal dit nu samen tot een fijn poeder. Voeg vervolgens toe en meng in de keukenmachine;
  • poedersuiker
  • kaneel
  • zeezout
  • meel
Voeg tot slot toe en meng ook weer in de keukenmachine;
  • room
  • vanille extract
  • boter

Je hebt nu een grof deeg waar je het volgende mee gaat doen;
Neem plastic folie en strooi daar een laagje kaneelsuiker op. Leg het deeg erop en druk het een beetje uit.Strooi vervolgens er weer een klein laagje kaneelsuiker op en rol het deeg nu in het plastic tot een strakke rol met een diameter van ongeveer 4 cm. Leg de rol in de koelkast en laat het deeg hier ongeveer een half uur tot "rust" komen. Verwarm de oven inmiddels voor tot ongeveer 170 graden.
Neem een bakplaat een bekleed deze met bakpapier en haal na een half uur de deegrol uit de oven. Hal het folie eraf en snijdt de rol in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg ze - met een tussenruimte van ongeveer 2 cm- op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 10-12 minuten knapperig bruin in het midden van de oven. Na het bakken ongeveer 5 minuten laten afkoelen en dan genieten......bij een heerlijk kopje thee. Heb je nog wat over, bewaar ze dan in een goed afgesloten bus of pot.