Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

10-11-2020

Valeriaanwortel

Valeriaan een geneeskrachtig kruid met heel veel namen

Baldriaan, Echte Valeriaan, Zenuwgoed, Speerwortel, Koortswortel, Pijpenkruid, Fleerjan, Duvelsdrek, Ooghecruyt, Stinkaard, Pijpenkruid, Kattepiers, Veldkropper Speerkruid, St Joriskruid.
Allemaal namen voor de wortels van de valeriaanplant. Een plant die al bij de oude Grieken werd ingezet vanwege zijn kalmerende werking. De wortel is echter wel het enige deel wat gebruikt wordt vanwege de medicinale werkzaamheden. Alleen de wortels van een twee- of driejarige plant worden gebruikt. De wortel van de valeriaan heeft een kalmerend en ontspannend effect op ons zenuwstelsel. We weten dat cafeïne en opwerkende werking heeft in de hersenen maar valeriaanwortel heeft eigenlijk een tegenovergestelde werking.
Stoffen in valeriaan werken als GABA-versterkend middel. GABA is een neurotransmitter die zorgt voor een angst- en stress geweerd worden. Daarnaast zorgen andere stoffen in valeriaan ervoor dat GABA wordt aangemaakt. Valeriaan is dus goed om je angsten te lijf te gaan. Overdreven rusteloze zenuwimpulsen van andere hersenonderdelen worden verminderd door de valeriaanwortel. Het voordeel van Valeriaan is dat het geen invloed heeft op je concentratie vermogen. Valeriaan neemt op een natuurlijke manier de lichamelijke en geestelijke spanning weg en is daarom vaak te vinden in kruidenthee