Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

30-10-2022

tulsi

Tulsi thee

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor Tulsi, een plant die gedronken kan worden als thee en kan helpen bij herstel van lichamelijke en psychische stress.
Bij Tea4You bieden wij deze gezonde losse thee aan onder de naam Tulsi/Heilige Basilicum. en we willen graag meer informatie delen voordat je overweegt deze thee aan te schaffen.

Wat is Tulsi/Heilige Basilicum

Tulsi, ook bekend als Heilige Basilicum, behoort tot de Ocimum familie en wordt gebruikt vanwege de therapeutische mogelijkheden. Daarnaast bevat het vitamine A & C en mineralen als ijzer, zink, calcium, natrium, seleen, mangaan en spoorelementen. Tulsi kan ook gezonde vetten, alkaloïnden, eiwitten, glycosiden, tannine en essentiële oliën bevatten, afhankelijk van waar de plant groeit.
Het kenmerkende van deze planten is dat ze vaak aromatisch zijn en ook veel worden gebruikt in de keuken. Bijvoorbeeld basilicum, mentha, rozemarijn, salie, oregano, thijm en lavendel.
De termen Tulsi en Heilige Basilicum worden dus beiden gebruikt voor dezelfde plant. Waar de plant groeit bepalen de smaak, het aroma, de kleur van de bladeren en de geneeskrachtige eigenschappen die aan de plant worden toegekend.

De geschiedenis van Tulsi

Tulsi,  heeft een lange geschiedenis van gebruik in de Ayurvedische geneeskunde en wordt beschouwd als een van de heiligste planten in India. Het gebruik ervan gaat meer dan 3000 jaar terug en de plant wordt vaak geassocieerd met spirituele en religieuze praktijken in de Hindoe-cultuur.

Tulsi heeft ook een belangrijke plaats in de Indiase mythologie. Volgens de legende was de plant oorspronkelijk een vrouw genaamd Vrinda, die werd veranderd in een plant als straf voor het ontrouw zijn aan haar man. Haar deugdzame karakter maakte haar echter zo heilig dat zelfs de goden haar vereerden en haar plant als heilig beschouwden.

Waar is Tulsi goed voor

Tulsi is een belangrijk onderdeel van het Ayurvedische systeem en wordt beschouwd als een adaptogeen kruid dat het lichaam kan helpen zich aan te passen aan verschillende soorten stress. Het wordt gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder koorts, hoest, verkoudheid, astma, artritis, diabetes en hartaandoeningen.

Tegenwoordig wordt Tulsi wereldwijd gewaardeerd vanwege de geneeskrachtige eigenschappen en wordt het gebruikt in verschillende vormen zoals thee, oliën, poeders en supplementen. Het wordt beschouwd als een waardevolle aanvulling op een gezonde levensstijl en wordt steeds populairder als een natuurlijke manier om stress te verminderen en het immuunsysteem te versterken.

Tulsi/Heilige Basilicum is een kruid dat zeker de moeite waard is om op te nemen in je dagelijkse routine voor een gezondere levensstijl. Bij Tea4You bieden we deze losse thee aan in hoeveelheden tussen de 10 en 500 gram en nodigen we je uit om het zelf te proberen en te ontdekken hoe het jou kan helpen.