Op donderdag 9 mei -Hemelvaartsdag- zijn wij gesloten en worden er geen bestellingen verstuurd.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

10-03-2023

berkenblad thee

Thee van Berkenblad

Berkenblad thee wordt vaak gebruikt vanwege zijn vermeende vochtafdrijvende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat verschillende verbindingen, waaronder flavonoïden en saponinen, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor deze eigenschappen.
Bij Tea4You verkopen wij deze losse thee onder de naam "Berkenblad gesneden".

Vanwege de vochtafdrijvende eigenschappen kan berkenblad thee helpen bij het verminderen van oedeem of zwelling in het lichaam. Het kan ook nuttig zijn bij het behandelen van aandoeningen zoals urineweginfecties, omdat het kan helpen bij het verwijderen van bacteriën en gifstoffen uit het lichaam.

Bovendien wordt berkenblad thee soms gebruikt als een tonicum voor het lichaam, omdat het kan helpen bij het reinigen van het bloed en de lever. Het kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het versterken van het immuunsysteem.

Het is belangrijk om op te merken dat de wetenschappelijke studies naar de effecten van berkenblad thee beperkt zijn en meer onderzoek nodig is om de exacte werkingsmechanismen en effecten op de gezondheid beter te begrijpen. Bovendien kan het drinken van te veel berkenblad thee leiden tot bijwerkingen zoals diarree, misselijkheid en braken, dus het is belangrijk om het matig te drinken en te overleggen met een arts als je specifieke medische aandoeningen hebt.