Let op: In verband met de maatregelen die wij hebben moeten treffen in verband met het Corona virus hebben wij aangepaste levertijden Lees verder

Bea Hansma
12-05-2020

Veel mensen hebben op dit moment last van tranende ogen, een kriebelende neus, benauwdheidsklachten, kortom hooikoorts.
Heel vervelend! Er zijn genoeg pilletjes, neussprays en oogdruppels die de klachten verlichten, maar wist je dat kruidenthee je hier ook goed bij kan ondersteunen?

Een natuurlijk middel, zonder bijwerkingen en ook nog eens erg lekker!

Let op; wanneer je bepaalde geneesmiddelen gebruikt, zoals antihistamine voor de hooikoorts dan kan dit niet samen met kruidenthee. Kruiden beïnvloeden de werking van medicijnen als je ze inneemt als thee. Het kan zijn dat medicijnen helemaal niet meer werken of juist te veel waardoor je last kunt krijgen van bijwerkingen. Overleg dit altijd met je behandelend arts!
Uitwendig gebruik van kruiden kan wel.

Tip 1:
Kurkuma is een sterk antioxidant, werkt ontstekingsremmend en kan zo een hooikoorts aanval in de kiem smoren. Neem eens wat vaker een lekker kopje Meer Weerstand, Gemberboost of Citrus-Gember.

Tip 2:
Je ogen kunnen flink geïrriteerd raken wanneer je last hebt van hooikoorts. Het helpt om je ogen ’s avonds goed te spoelen met een oogbadje met lauw water.
Daarnaast helpt het drinken van minimaal 3 koppen kamille thee op een dag om de oogontsteking bij hooikoorts te remmen. Gooi vooral je theezakje niet weg, maar laat het afkoelen en knijp het voorzichtig uit op een watje. Gebruik dit watje met kamillethee om je ogen te reinigen of te kalmeren bij klachten.

Tip 3:
Venkel werkt heilzaam bij oogontstekingen. Net zoals kamille heeft het drinken van venkelthee ook een ondersteunende werking. Gooi ook deze theezakjes niet weg! Laat het zakje afkoelen en knijp het water op een watje. Gebruik dit watje om je ogen schoon te maken of te kalmeren waneer je last hebt van jeukende ogen.

Tip 4:
Dit plantje heeft vaak geen positieve naam, maar als thee is het erg gezond; Brandnetel!
Je kunt de brandnetelbladeren koken en ze gebruiken als (soep)groente maar je kunt er ook thee van zetten! Brandnetel heefteen positieve invloed op het verdedigingsmechanisme. Het vermindert de aanmaak van chemische stoffen die bij een allergische reactie worden aangemaakt en maken zo de hooikoortsklachten wat milder!

Tip 5:
Zoethout thee werkt anti allergisch bij hooikoorts. Let er wel op dat je niet meer dan een halve liter thee op een dag drinkt en niet langer dan 2 weken zachter elkaar.
Wat ook heel belangrijk is om te weten; drink geen zoethout thee wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief