Boven de € 35,- geen verzendkosten in NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.4

17-09-2023

Test-oolong-honey-black-taiwan kopiëren

Test: Special Honey Black Taiwan

Voor deze test hebben wij deze thee zonder omschrijving opgestuurd naar het blad "Koffietcacao". Pas na de test kreeg de theespecialist te zien om welke thee het ging.

Hieronder zijn bevinding;
"De zomerpluk van variëteiten waar Taiwan Oolongs van gemaakt worden, is kwalitatief niet goed genoeg. Daarom maken producenten er zwarte thee van. Dat lijkt bij deze thee ook zo. Het droge grote blad heeft een donker uiterlijk en geeft mooie, bloemige en fruitige aroma's af. Het vakmanschap is duidelijk zichtbaar.

Met 7 gram thee op 500 ml water op 90 graden en een trektijd van 2 minuten komen zoete fruitaroma's naar voren. Door het sterke roosterproces doen sommige aroma's denken aan versgebakken koekjes. Lekker maar wel een beetje voorspelbaar. Dit veranderd volledig als je 6 gram thee in een Gaiwan*  met 110 mililiter met medium hard water van 100 graden zet. De infusies van 25-30-20 seconden geven naast de tonen van steenvruchten en spritsen, ook de bloemige aroma's van chrysanten en seringen
."
Al met al een goede  recensie van een heerlijke thee die we je zeker aan willen raden

*Een gaiwan, gaibei of juzhong is een Chinese kom om thee mee te zetten of er thee uit te drinken. Het bestaat uit een schotel, een ronde kom met een naar buiten uitlopende rand en een deksel. Oorspronkelijk bestaat een gaiwan uit aardewerk of porselein, maar er zijn ook gaiwans van glas op de markt.

Bron; Tijdschrift Koffietcacao september 2023 pagina 28