Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

06-11-2023

Ontzurende kruiden

Ontzurende kruidenthee

Hoe ontzuurt het lichaam?

Ontdek alles wat je moet weten over het ontzuren van het lichaam en waarom dit misschien wel een "must" voor jou is.

Ons lichaam bevat zure en basische stoffen, zoals bicarbonaat, om het pH-evenwicht te handhaven. Het lichaam neutraliseert zure stoffen door middel van verschillende chemische reacties en verwijdert ze via ademhaling, huid en urine. Verzuring van het lichaam treedt alleen op bij ernstige aandoeningen zoals nierfalen en jicht.


Is ontzuren eigenlijk nodig?

Ontzuren is tegenwoordig een trend en niet zonder reden. Onze drukke levensstijl met veel stress en ongezond eten, vol suiker en vet, maakt ons lichaam zuur. Ontzuren is daarom een compensatie voor onze slechte eet- en drinkgewoonten. Voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol, chips, kaas, vlees en zoute noten laten namelijk continu veel zure afvalstoffen achter in ons lichaam.

Hoewel een gezonde manier van eten met alle juiste voedingsstoffen essentieel is, zorgt dit niet altijd voor de juiste zuurgraad in ons lichaam. Het drinken van ontzurende kruidenthee kan het afvoerproces van zuren in ons lichaam een steuntje in de rug geven. Maar dit moet wel hand in hand gaan met het vermijden van de bovengenoemde voedingsmiddelen en dranken. Alleen dan kan het drinken van ontzurende kruiden thee bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Het wordt geadviseerd om ongeveer 3-5 koppen van deze ontzurende kruidenthee per dag te drinken en dit gedurende langere tijd vol te houden om het gewenste effect te bereiken. Het drinken van deze thee kan dus bijdragen aan een gezondere levensstijl, maar het vermijden van zure voedingsmiddelen en dranken blijft de sleutel tot succes.


De zuurtegraad in je lichaam kun je meten

Om te weten of jouw zuurtegraad in je lichaam ok is kun je natuurlijk de zuurtegraad (laten)meten. Je kunt langs de huisarts gaan of zelf pH-strips aanschaffen, waarmee je de zuurtegraad van bijvoorbeeld je speeksel en urine kunt registreren. Weet wel dat de pH-waarden in je lichaam verschillen per orgaan. Bloed bijvoorbeeld heeft een pH-waarde van rond de 7,40 terwijl dit in de maag 2-3 is. De dikke darm daarentegen heeft weer een waarde die rond de 6,2 ligt. Al met al zijn dit nogal wat verschillen. Wel hebben ze gemeen dat er in het ideale geval nauwelijks schommelingen zijn.

Wat is nu een ontzurende kruidenthee

We bestempelen de ontzurende kruiden thee wel als een theesoort, maar eigenlijk is het geen echte thee in de zin van thee zoals we dit omschrijven als echte losse thee die afkomstig is van de theeplant (Camellia Chinensis). Het gaat hier alleen om een aftreksel van natuurlijke kruiden. Zoals gezegd zorgen deze kruiden in een ontzurende kruidenthee ervoor dat de zure afvalstoffen gemakkelijker uit je lichaam kunnen worden afgevoerd. Je kunt het natuurlijk groots aanpakken door heel veel kruiden samen te voegen tot één geweldige mix, maar uiteindelijk hebben ze allemaal hetzelfde doel;"ontzuren". Daarom houden wij ons bij de 4 basis soorten die bij uitstek geschikt zijn om te drinken wanneer je je lichaam wilt ontzuren;
Allemaal kruiden die stuk voor stuk los te koop zijn bij Tea4You, maar die je ook naar eigen smaak heel goed kunt mengen. Bovendien ook verkrijgbaar als pakket met diverse soorten ontzurende kruiden.

Wat kun je nog meer doen?

Zoals al eerder gezegd is het belangrijk om verzurende voeding en drank te vermijden. Denk hierbij ook aan dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie enz. Daarnaast is het ook belangrijk om ontzurende voeding te nuttigen zoals asperges, bloemkool, broccoli, aardappel, erwten, spinazie, komkommer, sla, rode kool en courgette.
Het drinken van veel water is heel belangrijk om de de zuren af te voeren. Je lichaam heeft veel vocht nodig om de zuren uit je lichaam te spoelen. Gewoon kraanwater en kruidenthee kunnen je nieren hierbij heel goed ondersteunen. 
 Heb je vragen of twijfels over je gezondheid in combinatie met het gebruik van ontzurende kruiden thee? Neem in dat geval altijd eerst contact op met je huisarts voor een medisch advies.