Let op: In verband met de maatregelen die wij hebben moeten treffen in verband met het Corona virus hebben wij aangepaste levertijden Lees verder

Bea Hansma
10-05-2018

We kennen allemaal rooibos als een heerlijke zachte rode kruidenthee uit Zuid Afrika zonder theïne die een weldaad is voor de darmen. Maar wist je dat niet alle rooibos thee rood van kleur is?

Rooibos is een struik die alleen in Zuid Afrika groeit en die al heel lang in de regio als geneeskrachtige thee gedronken wordt.
Om de rooibosthee te maken worden eerst de takken met de blaadjes van de struik afgesneden. Daarna worden ze in bundels samengebonden en afgevoerd naar de fabriek om vermalen te worden. De blaadjes en de takken gaan dan door een molen die met scherpe messen alles in hele kleine deeltjes snijdt.
Groene Rooibosthee wordt niet -zoals de normale rooibosthee -gefermenteerd, maar meteen in zakken gestopt nadat het gedroogd is.
Omdat ze niet gefermenteerd is, behoudt groene rooibos meer anti-oxidanten dan de gewone rooibosthee.
De groene rooibosthee is lichter van kleur en heeft in tegenstelling tot de gewone rooibosthee, een licht fruitige smaak.
Ook bij Tea4You vind je een groene rooibos met Cranberry en Mandarijn.
Houd je meer van een traditionele rooibos smaak, dan is de Rooibos Naturel ook zeker aan te bevelen. Bovendien is deze afkomstig uit de biologische landbouw.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief