Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

18-06-2020

matcha-ijs

Matcha IJs

De laatste jaren wordt het ook in het Westen steeds hipper om gebak & desserts op smaak te brengen en tegelijkertijd op een natuurlijke manier prachtig groen te kleuren met Matcha, het exclusieve groene thee poeder uit Japan. Het is voor veel mensen wel een beetje wennen, want het resultaat is minder zoet en zelfs een beetje bitter. Maar hoe vaker je het eet, hoe meer je het kunt waarderen. En zelfgemaakt is natuurlijk helemaal superlekker.

 • Recept om zelf matcha ijs te maken
  (klein recept voor ± 6 bolletjes)

  1 eierdooier
  3 el suiker (of meer of minder)
  1 el matcha
  75 ml melk
  125 ml room

Lobbige slagroom & suiker
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig en zet klaar.
Melk & Matcha
Doe melk met de (gezeefde) matcha in een steelpannetje. Verwarm en roer flink met een kleine garde tot je geen matchaklontjes meer ziet. Zet het vuur uit.
Eierdooier & suiker
Klop de eierdooier los met de overgebleven eetlepel suiker in een pannetje/schaaltje dat je straks au-bain-marie gaat verwarmen boven een andere pan met kokend water.
Custard maken
Voeg nu al roerende scheutje voor scheutje de nog warme melk aan het eierdooiermengsel toe. Als alle melk door de eierdooier geroerd is hang je het pannetje boven een pan kokend water (stoere koks doen dat direct op het vuur). Nu is het een kwestie van geduld hebben tot het mengsel aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken en je er met je vinger een streep in kunt trekken die niet doorloopt.

IJsmengsel invriezen

Als het melk-ei-mengsel de juiste dikte heeft koel je het eerst terug, bijvoorbeeld door de pan in een bak koud water te zetten. Daarna spatel je de lobbige slagroom erdoor en giet het in een draaiende ijsmachine. Als je geen ijsmachientje hebt zet je het mengsel in de vriezer en haal je het om het uur even uit de vriezer om goed door te roeren. (bron Aziatische Ingrediënten.nl).