Bea Hansma
22-01-2019

Lapacho wordt ook wel levensboom genoemd vanwege de geneeskrachtige werking .
Volgens eeuwenoude berichten zouden de Inca's door het gebruik van hiervan van vele kwalen kunnen genezen.Pau d'Arco of de Lapacho boom komt oorspronkelijk uit Brazilië, maar heeft zich inmiddels ook over andere landen van Zuid-Amerika heeft verspreid.
Het is geen typische boom van het tropische regenwoud van het Amazone-gebied, zoals zo vaak gedacht wordt, maar de boom voelt zich vooral ook thuis in de koelte van het hooggebergte.Het gebruik van Pau d'Arco als geneeskrachtige plant is al meer dan 1000 jaar bekend.
De Lapacho één van de onmisbare middelen uit het kruidenassortiment van de Braziliaanse Callawaya-indianen en de Inca's. De Inca's hebben veel kwalen met deze plant kunnen genezen. De Braziliaanse indianen gebruikten de binnenste bast van Pau d'Arco eveneens voor een groot aantal toepassingen zoals; darmontsteking,  koorts, keelontsteking, dysenterie, helen van wonden, ge­wrichtsontstekingen, blaasontsteking, aandoeningen van de luchtwegen, storingen in de bloedsomloop, slangebeten en verschillende soorten kanker.

De beste resultaten worden verkregen met de binnenbast van de plant, maar ook de buitenschors en het hout bevatten heel veel goede eigenschappen.
De kleur van Lapacho is bruin en de smaak is een beetje houtig/zoetig.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief