Op donderdag 9 mei -Hemelvaartsdag- zijn wij gesloten en worden er geen bestellingen verstuurd.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

05-03-2023

kaneel

Kaneelstukjes in losse thee

Kaneelstukjes zijn niet alleen lekker in losse thee, maar ook nog eens gezond.

Deze specerij bevat antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast kan kaneel helpen bij het stabiliseren van de bloedsuiker spiegel en het verlagen van het cholesterol gehalte.
Bij Tea4You bieden we daarom ook losse kaneelstukjes  aan om toe te voegen aan je eigen losse thee of voor gebruik in de keuken.

Wat is kaneel

Kaneel is een specerij die afkomstig is van de binnenste schors van de kaneelboom, die voornamelijk in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika groeit. Er zijn twee soorten kaneelbomen: de Cinnamomum verum, ook wel bekend als 'echte kaneel', en de Cinnamomum cassia, ook wel bekend als 'Chinese kaneel'.

De kaneelboom groeit het beste in een tropisch klimaat en kan wel tot 20 meter hoog worden. De schors van de boom wordt geoogst wanneer de boom tussen de vier en zeven jaar oud is. De schors wordt in lange stukken gesneden en vervolgens gedroogd in de zon, waardoor het kan krullen tot de bekende kaneelstokjes.

De meeste kaneelproductie komt uit Sri Lanka, waar het al duizenden jaren wordt verbouwd. Het land staat bekend om zijn hoge kwaliteit 'echte kaneel'. Ook in andere Aziatische landen, zoals India, Indonesië en Vietnam, wordt kaneel geproduceerd. Daarnaast wordt er veel kaneel geproduceerd in Zuid-Amerika, met name in landen als Brazilië en Colombia.

Kaneel is al duizenden jaren in gebruik als specerij en wordt in veel culturen gebruikt als smaakmaker in voedsel en dranken. Het heeft ook een lange geschiedenis als medicinaal kruid en wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen.

Tips voor het gebruik van kaneelstukjes in losse thee

1. Meng de stukjes kaneel met de losse thee voordat je het hete water over de thee giet. Hierdoor wordt de kaneelsmaak beter verspreid in de thee en krijgt het geheel een fijnere smaak.
2. De juiste verhouding tussen kaneelstukjes en losse thee blijft altijd een persoonlijke smaak, maar in het algemeen is ongeveer 1 theelepel kaneelstukjes voor een pot thee voldoende.
3. Sommige theesoorten zijn beter geschikt voor kaneelstukjes dan andere. Zwarte thee, groene thee en rooibos zijn goede opties om te combineren met kaneel. Experimenteer met verschillende soorten losse thee om te zien wat het beste past bij jouw smaak.
4. Laat de kaneelstukjes en de losse thee ongeveer 3-5 minuten trekken in het hete water zodat de smaken goed kunnen samen komen en de kaneel zijn aroma kan afgeven.
5. Kaneel is ook heerlijk om te combineren met andere smaakmakers zoals gember, kardemom of kruidnagel.
6. Overmatig gebruik van kaneel is niet goed, dus gebruik niet meer dan nodig.


Heb je gezondheidsproblemen of last van allergieën raadpleeg dan eerst je (natuur)arts.