Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

11-12-2019

Kombucha

Heb je al gehoord van Kombucha

Deze drank wordt door de oude Chinezen ook wel de "Immortal Health Elixer" genoemd en gaat in de geschiedenis tot wel 2000 jaar terug.
Het is een geschiedenis vol met rijke anekdotische verhalen over gezondheidsvoordelen zoals; het voorkomen en bestrijden van kanker, artritis en andere degeneratieve ziekten. In de eerste helft van de 20ste eeuw werd uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Kombucha's gezondheidsvoordelen in Rusland en Duitsland. De reden hiervoor was dat men op zoek was naar een mogelijke genezing voor kanker bij de alsmaar stijgende kankercijfers.
Russische wetenschappers ontdekten dat hele regio's van hun grote land schijnbaar immuun waren voor kanker en vermoedden dat de Kombucha, die daar "thee kwass" werd genoemd, de oorzaak was. Zo begonnen zij een reeks experimenten, niet alleen om hun hypothese te verifiëren, maar ook om precies te bepalen waarom Kombucha zo'n positief effect heeft op de gebruikers ervan.
Dankzij het toenemende commerciële populariteit in het afgelopen decennium is het oudere Russische en Duitse onderzoek in het Engels vertaald en weer uit de kast gehaald. Er zijn veel verhalen over de geweldige werking van Kombucha, maar die worden vooral gesponsord door de Kombucha-fabrikanten. Hoewel er beperkt onderzoek is gedaan naar de drank zelf, is er wel veel onderzoek gedaan naar de voedingsstoffen en zuren die het in grote hoeveelheden in Kombucha aanwezig zijn (zoals B-vitamines, antioxidanten en glucariczuren).
Ongeacht het 'gebrek' aan wetenschappelijk bewijs blijft het feit dat dit drankje 2000 jaarlijkse traditie achter zich heeft en zowel voor- als tegenstanders kent.
Wat is Kombucha ;
Gemaakt van gezoete thee die een poos blijft staan en door een symbiotische kolonie bacteriën en gist wordt tot een soort "schimmel". Deze "schimmel" zou dus die positieve werking op het lichaam veroorzaken en kan keer op keer weer opnieuw gebruikt kunnen worden in een nieuw kopje van deze thee.
Wat zijn nu eigenlijk de gezondheidsvoordelen van Kombucha Thee; Kombucha heeft vooral een ontgiftende werking en levert daardoor een bijdrage aan een gezonde lever en zou ook om dezelfde reden preventief zijn tegen kanker. Is rijk aan veel van de enzymen en bacteriële zuren die het lichaam produceert en / of gebruikt om het systeem te detoxen, waardoor de belasting voor de lever minder wordt en daardoor gezonder. 
Kombucha heeft een zeer hoog gehalte aan glucarinezuur, en recente studies hebben aangetoond dat glucarinezuur kanker kan helpen voorkomen. Kombucha bevat glucosamines dat kan worden ingezet als preventie en ter behandeling van alle vormen van artritis. Glucosamines zorgen voor het behoud van de kraakbeenstructuur waardoor arthritische pijn kan worden voorkomen.
Omdat Kombucha gefermenteerd is met een levende kolonie bacteriën en gist, is het een probiotische drank. Dit heeft een groot aantal voordelen voor de darmflora en de spijsvertering.
Kombucha is rijk aan antioxidanten die je immuunsysteem versterken en de vrije radicalen onderdrukken die schade kunnen toebrengen aan je organen en lichaam en je dus beter weerbaar wordt tegen infecties.
Kombucha thee claimt tal van voordelen te hebben, er zijn veel aanhangers van Kombucha, en aangezien Kombucha al in de Chinese oudheid werd gezien als heilzaam middel werd bestempeld zal Kombucha-thee ook zeker kunnen helpen in bepaalde gevallen.
Maar let op!! Er is verschil in het drinken van Kombucha thee die gemaakt wordt met de levende schimmel of de groene thee waar Kombucha poeder aan is toegevoegd en die dus alleen als een katalysator werkt . Wil je zelf aan de gang met de eerste variant lees dan eerst goed alle informatie die hierover op het internet te vinden is. De tweede variant in combinatie met groene thee -zoals wij die verkopen- kan gewoon als thee gedronken worden en bevat alleen de Kombucha poeder en niet de levende cultuur.