Boven de € 35,- geen verzendkosten in NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2802 klanten beoordelen ons met 9.3

26-01-2021

Guayusa

Guayusa het goede alternatief voor koffie

Deze nationale drank van de Ecuadoriaanse Kichwas vindt zijn oorsprong in de bladeren van een 30 meter hoge regenwoudboom met de naam Ilex Guayusa.
Wat is Guayusa;
Wanneer we het hebben over Guayusa, dan bedoelen we een drank die wordt gemaakt van de Ilex Guayusa. Het is dus geen echte thee maar een aftreksel van bladeren. De Guayusa boom komt van oorsprong uit het Amazone gebied en is één van de drie bekende cafeïne houdende Ilex soorten die gedronken worden vanwege hun opwekkende eigenschappen. De Guayusa wordt vaak vergeleken met de Maté , maar heeft een zachtere smaak en is ook na lang trekken nog aangenaam van smaak. Beiden komen echter uit Zuid Amerika en zijn daar populaire volksdranken.
Wat doet Guayusa met je;
Voor ons in Europa is de Guayusa een vrij nieuw product, maar het wint wel steeds meer aan populariteit als alternatief voor koffie of thee. De Guayusa thee wordt vooral gedronken als energiedrank. Dit komt door het hoge cafeïne gehalte . Dit ligt hoger dan bij zwarte thee (in dat geval noem je het theïne) maar wat lager dan bij een kop sterke koffie. De manier waarop je echter profiteert van de cafeïne is anders dan bij koffie, want het wordt -net als bij thee- langzamer en meer gelijkmatig gedoseerd afgegeven waardoor het langer door werkt. Dit komt door de aanwezigheid van aminozuur L-theanine.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen;
Naast de energie die je krijgt van Guayusa bevat de drank ook een groot aantal voedingsstoffen. Het bevat een groot scala aan aminozuren en twee maal zoveel antioxidanten als groene thee. Van deze stof weten we dat het je immuunsysteem bevordert en elimineren ze op een goede manier de vrije radicalen in het lichaam. Let wel op dat je niet de hele dag door Guayusa drinkt, want dan wordt het lastig om in slaap te komen.