Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

11-12-2019

fermenteren_(1)

Feta kaas in een groene thee marinade

Heb je ooit gedacht aan theebladeren als groente? Probeer eens deze combinatie van feta kaas in een heerlijke groene thee marinade.
Geniet van dit perfecte bijgerecht bij de volgende barbecue of als lekkere gezonde snack. De thee bladeren smaken verrassend fris en zorgen voor een lekkere nasmaak. Absoluut heerlijk!
Dit heb je nodig;
  • 1 pakje feta kaas
  • 2 eetlepels grof bladige China Sencha
  • 1 liter water
  • olijfolie
  • twee teentjes knoflook
  • chilipepers en zout naar smaak


Giet gekookt water (ca 85 graden) over de thee en laat het trekken gedurende ca 5 minuten tot de bladeren volledig zijn geopend. Het water van de getrokken thee kan nu weg gegooid of opgedronken worden. Doe de theebladeren in een grote kom en laat ze afkoelen en iets uitdrogen. Maal de knoflook en chili's in de tussentijd tot een pasta met de vijzel. Voeg ongeveer de helft van de theebladeren toe en ga verder met fijnmalen om een gladde pasta te verkrijgen. Snijdt nu de feta in kleine blokjes en meng het zorgvuldig met de pasta en de resterende theebladeren. Vul een pot met de feta theemix en giet de olijfolie erover totdat het net bedekt is. Laat het geheel in de koelkast voor minstens 6 uur intrekken. Heerlijk op een stokbroodje of bij de barbecue.