Op maandag 20 mei -tweede Pinksterdag- zijn wij gesloten en worden er geen bestellingen verstuurd.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

07-05-2023

De ontspannende kracht van thee kopiëren

De ontspannende kracht van thee bij (examen)stress


Losse kruidenthee kan helpen bij diverse soorten stress. Door de kalmerende en concentratie bevorderende eigenschappen van bepaalde theesoorten, kan het drinken van losse thee een effectieve manier zijn om stress te verminderen. Zo kun je je wellicht ook beter voorbereiden op een examen. Ontdek welke losse theesoorten het beste werken tegen (examen)stress en verbeter je prestaties op een natuurlijke manier.

Thee..... een natuurlijke rustgever bij je examen

Er zijn verschillende kruiden en planten die bekend staan om hun ontspannende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst. Hieronder vind je enkele voorbeelden van kruiden thee uit het brede assortiment van Tea4You die kunnen helpen bij stress.  Puur of in combinatie met andere kruiden;

1.     Kamillethee: Kamille is een kruid dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van angst en stress. Het bevat een antioxidant genaamd apigenine, dat een rustgevend effect heeft op het lichaam.

2.     Lavendelthee: Lavendel staat bekend om zijn ontspannende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van angst en slapeloosheid. Het heeft ook een kalmerende werking op het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van stress.

3.     Citroenmelissethee: Citroenmelisse is een kruid dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het bevat een natuurlijke verbinding genaamd rosmarinezuur, dat het lichaam helpt om te ontspannen.

4.     Valeriaan: Valeriaanwortel is een kruid dat wordt gebruikt om angst en stress te verminderen. Het kan helpen om de slaap te verbeteren en heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Wordt vaak toegevoegd aan diverse soorten kruidenthee

5.     Rozemarijn: Drink het puur of in combinatie met andere heerlijke kruiden. Rozemarijn is een kruid dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het bevat een natuurlijke verbinding genaamd carnosinezuur, dat het lichaam helpt te ontspannen.

6.  Passiebloem: Passiebloem wordt vaak gebruikt als een natuurlijk kalmerend middel en kan helpen om angst en spanning te verminderen. Het kan ook helpen om de slaap te verbeteren en kan een rustgevend effect hebben.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze kruiden theeën een aanvulling kunnen zijn op andere methoden om stress te verminderen, zoals voldoende slaap, lichaamsbeweging en het verminderen van stressvolle situaties in het dagelijks leven. Raadpleeg ook altijd een arts als je ernstige symptomen van stress ervaart of als je twijfels hebt over het gebruik van kruiden of supplementen.

Ontspan en blijf toch alert met Guayusa

Vooral tijdens je examenperiode ben je op zoek naar iets dat je op een natuurlijke manier rust geeft, maar je toch tegelijkertijd alert houdt.  Kies in dat gevel eens voor Guayusa.
Guayusa is een bladplant uit de familie van de hulst, die oorspronkelijk uit het Amazonegebied in Zuid-Amerika komt en voornamelijk wordt geteeld in Ecuador.
Het blad van de guayusa-plant wordt gebruikt om thee te zetten, die wordt gewaardeerd om zijn rijke, aardse smaak en stimulerende eigenschappen. Guayusa bevat cafeïne en theobromine, twee stoffen die ook worden gevonden in koffie en chocolade.
Het gehalte aan cafeïne in guayusa is vergelijkbaar met dat van koffie, maar het effect op het lichaam kan anders zijn vanwege de aanwezigheid van andere actieve verbindingen. Guayusa bevat ook L-theanine, een aminozuur dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen en die samenwerkt met cafeïne om een gebalanceerd en energiek gevoel te creëren.

Inheemse volkeren in het Amazonegebied hebben guayusa eeuwenlang gebruikt voor ceremoniële doeleinden en als een manier om alert te blijven tijdens de jacht en andere activiteiten.
Tegenwoordig wordt guayusa ook in andere delen van de wereld gewaardeerd om zijn stimulerende en verkwikkende eigenschappen, evenals om zijn smaak en het feit dat het minder bitter is dan koffie. Guayusa-thee kan op dezelfde manier worden bereid als andere theesoorten.
De thee kan warm of koud worden gedronken en kan worden gezoet met honing, suiker of andere zoetstoffen naar keuze. Naast zijn stimulerende eigenschappen wordt guayusa ook gewaardeerd om zijn mogelijke gezondheidsvoordelen, waaronder een verbeterde spijsvertering, een betere mentale helderheid en verhoogde immuniteit.